Oteller doldu taştı: Sömestir için rota Uludağ!

Uludağ, Türkiye’de kış turizminin gözde destinasyonlarından biri olarak biliniyor. Kar yağışının artmasıyla birlikte, yerli ve yabancı binlerce turist pistlere akın etti. İşletmeciler, Cuma günü başlayacak sömestr tatili öncesi otellerin hızla dolacağını belirtiyor. Hafta sonunda 20 santimetre daha kar yağışı bekleniyor.

Sezonun geç açılmasına rağmen, Uludağ'da 2 gündür devam eden kar yağışı sayesinde pistlerdeki kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Bu durumu fırsat bilen tatilciler, kayak takımlarıyla pistlere akın etti ve karın keyfini çıkardı.

Yoğunluk ve trafik nedeniyle Uludağ’da jandarma ekipleri, muhtemel kazaları önlemek adına yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yabancı turistlerin artan ilgisiyle otellerin doluluk oranı yüzde 50’nin üzerine çıktı. Sömestr tatilinde otellerin tamamen dolu olacağı tahmin ediliyor.

Uludağ’da hava sıcaklığı sıfırın altında 1 derece olarak ölçülürken, en yüksek sıcaklık sıfırın altında 9 derece olarak kaydedildi. Kar yağışının önümüzdeki haftaya kadar devam etmesi bekleniyor ve özellikle Cumartesi günü gerçekleşecek yağışın 20 santimetre üzerinde kar bırakacağı tahmin ediliyor.

Almanya'dan gelen bir turist, Uludağ'daki kar haberi üzerine hemen bilet alarak tatil için geldiklerini söyledi. Kayak öğretmeni Selim Adıyaman ise yoğun talep nedeniyle otellerdeki doluluk oranının yüzde 50'ye ulaştığını belirterek, tatilcileri güzel kar koşullarıyla beklediklerini ifade etti.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir