Osmanlı mimarisi Türkiye’nin en küçük mescidi açıldı

Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye köyünde, 1908 yılında Kafkasya’dan göç eden Hacı Murat’ın çocukları tarafından inşa edilen Hacı Muratlar Mescidi, İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek ibadete açıldı.

Mescidin minaresi ise yanındaki koca meşe ağacı kullanılarak yapılmış. İl Genel Meclisi kararıyla restore edilen mescit, 30 kişi kapasiteli ve 26 metrekare alana sahip.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Osmanlı döneminde inşa edilen mescidin 1 milyon 600 bin liraya restore edildiğini belirtti. Törenle açılan mescidin minaresi olarak kullanılan meşe ağacının tescil çalışmaları sürüyor.

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Hacı Muratlar Mescidi'nin Yalova'nın tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, benzer çalışmaların diğer köylerde de yapılacağını söyledi. İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, dua ederken mescidin Allah huzurunda kabulünü istedi.

Açılışta konuşan Vali Hülya Kaya, Türkiye'deki en küçük mescitlerden birisi olan yapının uzun yıllar boyunca atıl vaziyette kaldığını belirterek, tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması adına çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir