Osmanlı Halk Kıyafetleri Sergisi açıldı!

Osmanlı İmparatorluğu’nun fethettiği topraklardaki halkların giydiği kıyafetler, kullandığı takılar ve yaşam tarzına ait objelerden oluşan Osmanlı Halk Kıyafetleri Sergisi, Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı

Osmanlı Halk Kıyafetleri Sergisi ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor

17. ve 20. yüzyıl arasındaki dönemi yansıtan sergide, dergâh kültüründen kahve kültürüne, kapı tokmaklarından kişisel bakım malzemelerine kadar 750 parça eser sergileniyor.

Osmanlı Halk Kıyafetleri Sergisi’ni 1 Aralık’a kadar 09.00–17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz

Konuyla ilgili konuşma yapan Dursun Gürlek, “Sanat insanı heyecanlandırır. Şu sergideki o şaheser tabloları seyrederken hem kalp gözüm hem de baş gözüm heyecana geldi. Göz deyince aklıma hemen bu geliyor. Cenab-ı Hak bu gözü Allah’ın yeryüzündeki sanat eserlerini görün, siz de onların taklitlerini yapın, devamını getirin diye gözü yaratmıştır. Göz ola güzeli göre. Kulak ola doğruyu işite. Bunlar hep sanat eseri. En büyük sanatkar Allah’tır çünkü Sâni ismi var. Yeryüzündeki güzellikler de Allah’ın Sâni isminin tecellisinden başka bir şey değildir. Bu vesile ile bu sergiyi tertipleyenlere ve ev sahipliği yapan Ümraniye Belediyemize değerli başkanımıza huzurlarınızda kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir