Örümcek Ormanları’ndaki serinlik kaynağı: Çağlayandibi Şelalesi

Buz gibi suları ve serinleten havasıyla Gümüşhane’deki Çağlayandibi Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor.

Örümcek Ormanları’ndaki Çağlayandibi Şelalesi, bunaltıcı sıcaklıklardan kurtulmak isteyen vatandaşların uğrak yeri haline geldi.

2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen ve İlçeye bağlı Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi’ne 150 metrelik yürüyüş yoluyla ulaşılıyor.

Kürtün ilçe merkezine 5, Gümüşhane il merkezine ise 64 kilometre mesafede bulunan şelalenin suyu 15 metre yükseklikten düşüyor. Kabaktepe şehitliği, Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli gibi yaylaların yolu üzerinde yer alan şelale sıcak yaz aylarında serinlemek isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

“Gelenlerin pişman olmayacağı bir mekan”

Bölgenin el değmemiş doğal yapısıyla dikkat çektiğini söyleyen Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı işletmecisi Mümin Yılmaz, “Burası Kürtün ilçesi Yeşilköy sınırları içerisinde yer alan insan eli değmemiş, tamamen doğal olan Çağlayandibi Şelalesi. Buraya gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin pişman olmayacağı bir mekân. 500 yıllık tarihi olan ağaçları ve şelalesiyle ziyaretçileri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir