Orta Afrika’nın ilk şehir parkı: “Malabo Ulusal Parkı”

Ekvator Ginesi’nde bulunan “Malabo Ulusal Parkı”, Orta Afrika’nın ilk “kapsamlı şehir parkı” özelliğini taşıyor.

Başkent Malabo’nun yeni inşa edilen bölgelerinden “Bağımsızlık Bölgesi’nde” yer alan ve 870 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu şehir parkının açılışı Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo tarafından 4 Haziran 2016’da yapıldı.

Parkın ortasında bulunan ve ortalama 1,5 metre derinliğe sahip gölet, üzerindeki asma köprüler, açık mangal alanları ve Afrika mimarisi ile üzerine inşa edilmiş küçük kulübeleriyle ziyaretçilerini stresten uzaklaştırırken 30 metre yüksekliğindeki kule de parkın panoramik manzarasını izleme fırsatı veriyor.

Sporseverler, parkta bulunan futbol, basketbol, voleybol sahası ve birçok vücut geliştirme aletinden ücretsiz faydalanabiliyor.

Orta Afrika’nın ilk kapsamlı şehir parkı olan “Malabo Ulusal Parkı”, manzarası ve panoramik yapıları ile fotoğraf meraklıları için de doğal stüdyo imkanı sunuyor.

Ekvator Ginesi ile Çin arasındaki gelişen işbirliğini temsil ediyor

Ulusal park, Çinli inşaat firmaları tarafından tamamen Çin standartlarına göre inşa edildi.

Ekvator Ginesi Ulusal Kalkınma Planı “Ufuk 2020” adlı proje kapsamında inşa edilen park, son yıllarda ivme kazanan Çin-Ekvator Ginesi ilişkilerinin sembolü olarak değerlendiriliyor.

Parkta iki ülke arasındaki dostluğun temsili olarak “Dostluk Parkı” adı altında, içinde Çin mimarisine özgü kafelerin ve evlerin inşa edildiği bölge bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir