Ormanya’ya ziyaretçi akını!

Kocaeli’nde yer alan ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olanOrmanya, 2023 yılında 5,2 milyon ziyaretçi ağırladı

2 bin dönümlük alana kurulu park, Çocuk Hayvan Çiftliği ve Yaban Yaşam Alanı’nda 54 türde 893 hayvana ev sahipliği yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe ilçesine kurulan Ormanya, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra geçen yıl Uzak Doğu ülkelerinden de ziyaretçileri ağırladı.

Ormanya Doğal Yaşam Parkı Doğal Yaşam Alanları Şefi Önder Alioğlu, “Şuan Ormanya, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olarak hizmet veriyor. Farklı illerden gelen turların yanı sıra yine aynı şekilde Avrupalı, Orta Doğulu turistlerimiz burayı çok tercih etmektedir. Bunların yanı sıra Uzak Doğulu turistlerimiz çok fazla gelmeye başladı hatta bu ilgiden dolayı Çin Başkonsolos Yardımcımız ekibiyle beraber alanı ziyaret etti. Çünkü Uzak Doğulu turistler belli bölgelere geliyor. Görünen o ki Ormanya’yı da artık tur destinasyonlarına, tur noktalarına ekleyecekler. Uzak Doğulu turistleri çok daha fazla ağırlama şansımız olacak.” dedi.

“20 bini aşkın vatandaşımız kamp gerçekleştirdi”

Alioğlu, “Karavan alanı hep yoğun. Özellikle rota olarak Anadolu’yu seçen yabancı misafirlerimiz buradan Kafkaslara veya Afrika’ya, Orta Doğu’ya gidecek misafirlerimiz güvenli bir yer olarak Ormanya’yı tercih ediyorlar. Vatandaşlarımız da ilk kamp deneyimini yaşayabildikleri alan olarak tercih ediyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Kamp alanımızda, 20 bini aşkın vatandaşımız yıl boyunca kamp yaptı. Bunun 6 bine yakını yabancı misafirlerimizden oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir