Ordu’nun şelaleleri turizme açılıyor

Denizi, yeşil doğası ve zengin tarihi dokusuyla Karadeniz’in yükselen yıldızı konumundaki Ordu, fındığın yanında şimdi de şelaleleriyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor.

Ordu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’ın çalışmaları sonucunda Şelaleler Şehri Ordu Medya, Tanıtım, Kültür ve Turizm Derneği (ŞELORDER) kuruldu. Dernek, bugüne kadar şehrin 19 ilçesine yayılan 300’ün üzerinde şelalenin envanterini çıkardı. Bu çalışmaları yakından takip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, şelaleler ile ilgili yeni hedefi şöyle belirledi; fındığıyla tanınan Ordu’nun ‘şelaleler şehri’ olarak da anılması, zengin şelale varlığının turizme kazandırılması ve bu alanda istihdam oluşturulması için çalışmalar yapılacak.

Destinasyonlar saptanacak

Bu hedef doğrultusunda ilk olarak destinasyonlar saptanacak. Ardından doğallığı bozulmadan; treking, doğa yürüyüşü, foto-film safari, ekstreme sporları, bisiklet parkurları, tırmanma şeritleri, seyir terası, şelale değirmenleri, oturma üniteleri, piknik, çadır ve karavan kampı, konaklama alanı, yol işaret ve açıklama tabelaları gibi düzenlemeler yapılacak. Çalışmaya Ulubey, Çamaş, Çaybaşı ve Gölköy ilçelerindeki şelale rotalarından başlanacak. Bu ilçelerdeki Ohtamış, Çağlıyan, Çifte Şelale, Gölköy gibi bilinen şelaleler yanında derneğin keşfettiği yeni rotalar da düzenlenecek.

Yeni rota: Amazonlar Şelalesi

Çaybaşı’nda bulunan dünyaca tanınan İpek Yolu gibi yeni rota üzerinde çalışan Prof. Dr. Yılmaz, “Ulubey ilçesinde (Yeni Sayaca) bulunan yeni bir şelale rotamız olacak. Ön keşifte çok sayıda şelale ve etrafında kale, kaya mezarları, mağara, değirmenler, sedir ağaçları gibi birçok tarihi ve doğal değer ile örülü rotayı turizm potansiyeli açısından analiz ettik. Bulunduğu konumun tarihinden ilham alınarak Amazonlar Şelale Rotası olarak tanıtacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir