Ordu’da gökyüzü yamaç paraşütleri ile şenlendi

Ordu’da, farklı illerden gelen yaklaşık 75 sporcu, 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen yamaç paraşütü festivaline katıldı. 530 metre yükseklikteki Boztepe’den kalkış yapan sporcular, mavi gökyüzünde uçtular.

Festival, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlendi. Festivalin ilk iki günü kötü hava koşulları nedeniyle uçuş yapılamadı, ancak son gün yaklaşık 75 sporcu renkli bir gösteri sundu. Boztepe’den kalkan yamaç paraşütçüleri, yeşil ve mavi doğanın arasında süzülerek şehir merkezindeki kumsala iniş yaptı.

Ordu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Durmuş Şahin, festivale 7 farklı illerden 75 sporcunun katıldığını söyleyerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür etti. Şahin, “Ordu yamaç paraşütünde dünyada 2. sırada, teleferik, deniz, ulaşım ve karayoluyla çok nadir noktalardan bir tanesi olduğundan çok gözde bir mekan. Bu nedenle festivalin ilkini düzenledik” dedi.

Trabzon’dan festivale katılan yamaç paraşütü antrenörü Murat Günher, güzel bir uçuş gerçekleştirdiklerini ve Ordu’da özel olarak hazırlanan pistin çok güzel olduğunu söyledi. Günher, teleferik ve karayoluyla ulaşımın kolay olması nedeniyle rahat bir uçuş gerçekleştirdiklerini ekledi.

Afyonkarahisar’dan gelen sporcu Ozan Ceylan, festivalin güzel geçtiğini ve Ordu’nun yamaç paraşütü için uygun bir yer olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir