Oksijen deposu Pokut Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Pokut Yaylası, ziyaretçilerini adeta bulutların üzerindeymiş hissi bırakıyor. Doğanın bize sunduğu nimetlerden biri olan ve yemyeşil doğasıyla yerli ve yabancı turistleri cezbeden yaylanın yükseltisi ise yaklaşık 2 bin 32 metre.

Fırtına ve Hara derelerinin oluşturduğu vadilerin arasında bulunan yayla, doğaseverlerin uğrak noktalarından bir tanesi.

Her mevsimde binlerce ziyaretçisi bulunan Pokut Yaylası, ahşap evleriyle de masalsı bir görüntü oluşturuyor. Seyrine doyamayacağınız bir manzaraya sahip yaylada; trekking, kamp ve piknik yapabilirsiniz. Ayrıca kamp yapmak yerine butik otellerde de konaklayabilirsiniz. Yaylanın yemyeşil bir bitki örtüsüne sahip olması ziyaretçilerin bol bol oksijen depolamasını da sağlıyor. Doğanın bize sunduğu harikalardan biri olan yaylanın yazı ve kışı ayrı güzel.

Çamlıhemşin’e yaklaşık 15 km uzaklıktaki yaylaya ulaşım ise araçlarla sağlanabiliyor. Ayrıca yaylaya giriş ücreti de bulunmuyor. Sizler de güzel zaman geçirmek, tertemiz bir hava almak isterseniz Pokut Yaylası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir