Nostaljik tramvay Pendik’te!

İstanbul’un sembollerinden biri olan ve İstiklal Caddesi, Moda gibi bölgelerde yer alan nostaljik tramvayın benzeri Pendik’te hizmete başladı

Sefere başlayan Pendik’in nostaljik tramvayı halk tarafından ilgiye karşılandı

Nostaljik tramvayın açılışı Pendik Belediyesi’nin öncülüğünde Gazipaşa Caddesi’nde gerçekleştirildi. Nostaljik tramvayın açılışına katılan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, vatman koltuğuna oturarak ilk seferi gerçekleştirdi.  

“Vatandaşlarımızın nostaljik bir hava yaşamalarına imkan sağlamış olacağız”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Tarihi canlandırmak istedik. Daha önce burada faytonlar vardı ama faytonu getiremeyeceğimiz için onun yerine nostaljik tramvay hattını burada devreye almış olduk. İnşallah Pendik’imize canlılık getirecek. Osmanlı’nın ilk planlı yerleşim yeri yerinde de bu nostaljik tramvay hattımızda sefer yaparak vatandaşlarımızın nostaljik bir hava yaşamalarına imkan sağlamış olacağız” dedi.

Tramvaya binen Emir Bartu Canyurt, “Çok güzel, eğlenceliydi bizim için sürüşü de çok iyi. İçerisinde çok eğlendik. Çok güzel bir hizmet, bununla dolaşmak çok eğlenceli. İstanbul’da çok fazla yoktu zaten, Pendik’e geldi. İstiklal Caddesi’nde de görüyordum, Pendik’e de güzel oldu, Pendik’e yakıştı. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir