Norveç’in kraliçesi: Reine

Norveç’in kuzeybatısındaki Lofoten adalarında bulunan Reine köyü, masmavi deniziyle ve dağlarıyla ziyaretçilerinin ruhunu doyuruyor.

Reine, Fransızca da kraliçe anlamı taşıyor ve isminden de anlaşıldığı gibi gösterişli bir köy olarak biliniyor. Norveç’in en büyük haftalık dergisi olan Allers tarafından ise, 1970’lerin sonlarında Norveç’te en güzel köy olarak seçiliyor.

Bu güzelliği tescillenmiş köy, kesinlikle ölmeden önce gitmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Bunu neden dediğimi birazdan anlayacaksınız.

Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alan Reine, dağların denizle bütünleştiği, harika manzaraların yer aldığı ve eylül ayından nisan ayına kadar Kuzey Işıkları’nı en iyi görebileceğiniz noktalardan biri diyebiliriz. Kuzey Işıkları’nın muhteşem görünümüne şahit olmak istemez misiniz? İşte burası bunun için biçilmez bir kaftan…

Bir balıkçı köyü olan Reine, dünyada en çok ziyaret edilen köyler arasında bulunuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Kuzey Işıkları’nı görmek için burada konaklıyor. Ziyaretçilerin kalabilmesi için balıkçı kabinleri ise konaklama alanlarına dönüştürülüyor.

Aynı zamanda bölgeye gelenler için kamp yapabilecek alanlarda bulunuyor. Yılın her mevsiminde apayrı güzelliğe sahip köy; kışın kar manzarasına, yazın ise yemyeşil bir görünüme bürünüyor. Rorbu adı verilen eski, kırmızı balıkçı evleri de Reine’ni yansıtan yapılar arasında yer alıyor.

Kampçıların, dağcıların ve doğaseverlerin uğrak noktası olan köyde görkemli Reinebringen Dağı bulunuyor. Dağcıların sıklıkla tırmanış yapmak için bu dağa geldiğini de söyleyebiliriz. Bu muhteşem doğal güzelliği dağın tepesinden izleyebilirsiniz. 448 metrelik yüksekliğe sahip dağda kamp yaptığınızı düşünsenize…

Yerel halkın geçimini balıkçılıkla sağladığı köyde, ziyaretinizde balıkta tutabilirsiniz. Bunun dışında yapabileceğiz birçok aktivite bulunduğunu da söyleyebiliriz. Bunlar; trekking, dağa tırmanış, kamp, fotoğrafçılık ve en önemlisi Kuzey Işıkları’nın inanılmaz görünümünü izleyebilmek.

Sessizliğin, huzurun ve oksijenin bol olduğu Reine köyüne geleceğiniz zaman sıkı giyinmenizi tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir