Nemrut Krater Gölü’nün muhteşem su altı görüntüleri

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü’nün su altı görüntüleri görenleri adeta büyülüyor.

Nemrut Krater Gölü, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü” sahibi muhteşem bir bölge. Göl, 2 bin 247 rakımda sunduğu muhteşem manzarasıyla her mevsim farklı güzelliklere bürünüyor.

Nemrut Kalderası, Sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri, boz ayıları ve biyoçeşitliliğiyle ilgi çekiyor. Yılın her döneminde doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının yanı sıra kampçılara ev sahipliği yapıyor.

Ceylan ve DEGAK timleri, bugünlerde kalderanın yeşil örtüsüyle bütünleşen, Türkiye’nin en büyük krater gölü özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü’nü havadan ve su altından görüntüledi.

Nemrut Krater Gölü’nün 2 bin 247 rakımda yer aldığını belirten Ceylan, “Adını Babil Kralı Nemrut’tan alan göl, 12 kilometrekarelik alanıyla ülkemizin en büyük krater gölü. Burası irtifa dalış merkezi olabilecek nitelikte bir yer” diye konuştu.

DEGAK Özel Timi 25 Komutanı Abdullah Yeltirik de Nemrut Krater Gölü’nde keyifli bir irtifa dalışı gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Denizlerdeki faaliyetlerimizin yanı sıra irtifa dalışlarıyla yeni tecrübeler edinmeye devam edeceğiz. Su Altı Eğitim Merkezlerimizdeki dalgıç öğrencilere irtifa eğitimi verilebilecek bulunmaz bir yer” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir