Nemrut Krater Gölü ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan Nemrut Krater Gölü, son ziyaretçilerini ağırlıyor.

Nemrut Krater Gölü’ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, doğa ile iç içe vakit geçirmenin ve çevreyi fotoğraflamanın tadını çıkarıyor.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği son günlerde ziyaretçi sayısında artış yaşanan Nemrut, kış ayları öncesinde son ziyaretçilerini ağırlıyor.

Aralık ayının ortalarında başlayan kar yağışı ile birlikte yolu kapanan Nemrut Krater Gölü, mayıs ayının sonuna kadar kapalı kalıyor.

Çocuklarıyla birlikte Nemrut’a gelen Hülya Yaman, “Sonbaharın son dönemlerini yaşıyoruz. Doğa kış uykusuna yatmadan çocuklar bu güzelliği görsün diye bugün buraya geldik. Çok güzel bir doğası var. Bizler de bunu değerlendirdik” dedi.

Almanya’dan Nemrut’u kitaplardan görerek gezmeye geldiklerini anlatan Birgit Thoelstede, “Memleketim Almanya Hannover. Almanya’da bir çikolata fabrikasında çalışıyorum. Burayı kitapta gördük ve Türkiye’ye karavanımızla gideceğiz deyip atlayıp geldik. Gerçekten çok güzel bir yol kat ettik. Sonbaharda çok güzel görünüyor. Türkiye’ye ilk gelişim, çok şaşırdım ve beğendim” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir