Nefes kesen bir kamp: Trolltunga 

Dağların görkemli manzarası ve nehrin dinlendirici görüntüsü eşliğinde kamp yapmaya ne dersiniz? Evet diyenleri hemen Norveç’in Trolltunga kaya oluşumuna ışınlayalım. Deniz seviyesinden 1180 metre yüksekte kamp yapmak elbette ki muhteşem bir deneyim ancak buna, uçsuz bucaksız doğa manzarası, yılın büyük bölümünde eşlik eden buzullar dağların erişilmez görüntüsü ve bol oksijen ile kamp deneyimini bir ödül haline getirebilirsiniz. Norveç’in en güzel manzaralı kayalığı olan Trolltunga, bir zamanlar İskandinavya’nın büyük bir bölümünü kaplayan buz örtüsü tarafından oyularak oluşmuş bir yapısı var.

Macera tutkunlarının çok sevdiği bu destinasyonda kamp yapmak dışında yapabileceğiniz birden fazla seçenek var. Nereden başladığınıza göre değişen ve yaklaşık 8-12 saat süren bir yürüyüş parkurunda zorlu bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yaz veya kış aylarında fark etmeksizin rehberli turlarla da daha çok yer keşfedilirsiniz. Ancak kış aylarında çığ tehlikeleri gibi nedenlerden dolayı rehberli turlarla keşfe çıkmanız daha güvenli olabilir. Her adıma değecek olan bir yürüyüş rotasına Hazirandan Eylül ayına kadar rehbersiz bir şekilde çıkabilirsiniz ama bu tarihler dışında rehbersiz yapılan yürüyüşlere izin verilmediğini belirtelim.

Doğanın nadide bir görüntüsü olan Trolltunga da kamp yapmak elbette bir ayrıcalık, çünkü Hazirandan Eylüle kadar devam eden süreçte en yoğun dönemini yaşayan kayalıkta fotoğraf çekmek için beklemeniz gereken süre 4 saati buluyor. Trolltunga’yı ziyaret ederek, Ringedalsvatnet Gölü’nü besleyen şelalenin büyüleyici manzarası eşliğinde doğayla iç içe muhteşem bir gün geçirebilir, yürüyüş turlarına katılabilir ve tıpkı @sembler8 gibi kamp çadırınızı kurarak eşsiz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Thank you for the nice video, @sembler8

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir