Müze kart fırsatlarından yararlanın! Nerelerde geçerli, Nereden alınır?

2023 yılı için Müze kart alarak geçerli olduğu yerler de doyasıya gönlünüzce gezin. Bu kartla, girişlerin ücretli olduğu yerlerde de tasarruf sağlayıp sınırsız gezebilirsiniz.

Müze Kart, seyahat severlerin sahip olması gereken Türkiye’deki pek çok güzelliği gezmek adına gerekli bir kart çeşididir.

Girişlerin ücretli olduğu Ören Yeri, Müze ve Saray gibi alanlarda indirimli kartı olanların herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. Kartın çıkarıldığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca bahse konu alanlarda gezmek mümkündür.

Müze Kart Yıllık Fiyatları 2023

Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar’a bağlı 300’den fazla mekanı gezmeye olanak sağlayan bu Kart’a nasıl sahip olabileceğiniz ile alakalı bütün bilmeniz gerekenler haberimizde.

Müze Kart Nerelerde Geçerli?

Müze Kart çıkararak ücretsiz bir şekilde gezmek ve eğlenmek isteyenlerin temel soru işareti bu kartın nerelerde geçerli olduğudur. Siz de bu konuda meraklı gözlerle araştırmalar yapıyorsanız merakınızı gidermeye başlayabiliriz.

Ören Yerleri: Efes Antik Kenti ve Göbeklitepe başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı hemen her ören yerine kartınızı kullanarak giriş yapabilirsiniz. Ekstra bir ücret ödemeden gezintiye çıkmanız bu noktada sizleri fazlasıyla memnun edecektir.

Müzeler: Türkiye’de müzelerin neredeyse tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlıdır. Bu nedenle de müzelerde gezinmek istediğinizde Müze Kart sahibi olmanızın çok büyük bir ayrıcalığı olacaktır. Adı üzerinde olan bu kartla müzelerdeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yakından inceleme fırsatına sahip olabileceksiniz.

Milli Saraylar: Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı gibi eserlerin içerisini de Müze Kart sahiplerinin gezmesi mümkündür. Ancak Topkapı Sarayı’nda bazı kısımlar için seyahat severlerin ekstra ödeme yapması gerekir. Bu nedenle de Topkapı Sarayı’na gitmeden önce bu detayı araştırmanızı öneriyoruz.

Müze Kart Geçerli Olmadığı Yerler

Bu kartı satın almak istiyorsanız, nerelerde geçerli olmadığını da değerlendirmeniz şart! Aksi takdirde sonuç beklediğiniz gibi olmayacak ve gittiğiniz bazı yerlerde para ödemek durumunda kalacaksınız. Peki, Müze Kart ile giremeyeceğiniz yerler neresidir?

Topkapı Sarayı Harem Bölümü
Karanlık Kilise – Göreme Açık Hava Müzesi
Efes Ören Yeri Yamaç Evleri
Aya İrini Kilisesi
Bu yerlere girişle alakalı ekstra ücretler ödemeniz gerekir. Müze Kart ile giriş yapamayacağınızdan bunun bilinciyle hareket etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Müze Kart Nereden Alınır?

Kart başvurusu yapmak için ‘Kart Basım İstasyonları’ aracılığıyla bir Müze Karta sahip olmak için başvurunuzu yapabilirsiniz.

Fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ya da Pasaport ibraz ederek satın alacağınız kartın size teslim süresi ortalama 1 dakikadır. Pek çok müze ve ören yerinde bu kartı almanız mümkünken internet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.

Web sitesi üzerinden ilgili adımları takip ederek online ödeme yapmanız halinde kartınız 5 gün içerisinde adresinize ulaşır. Bu sayede daha seyahate çıkmadan önce kartınızı edinmiş olursunuz.

Müze Kart Kimlere Ücretsiz?

Kartın ücretsiz bir şekilde kullanabilecek kişiler aşağıda sıralanmıştır.

17 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
Şehit, gazi ve gazilerin aileleri
Engelli vatandaşlar ile bir refakatçıları
Er ve erbaşlar
UNESCO, ICOMOS ve ICOM kartına sahip olan kişiler
Basın kimliği bulunan kişiler
Yabancı resmi misafirler ve refakatçıları
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görev yapan personelleri, aileleri
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından ağırlanan konular ve refakatçıları.

Müze Kart 2023 Fiyat Bilgisi

Standart Müze Kart: Standart ücreti 2023 yılı için 60 TL’dir. 300’den fazla alana girişinizi sağlayan bu kart sayesinde kusursuz bir deneyim yaşama imkanına sahip olabileceksiniz.

Museum Pass Türkiye: Türkiye çapında 300’den fazla alanı 15 gün süreyle gezip görmek adına tercih edilebilecek olan Museum Pass Türkiye için ödemeniz gereken ücret 600 TL’dir. 15 günlük süre ilk kullanımdan sonra başlar.

Museum Pass İstanbul: İstanbul’da bulunan bütün alanları gezmek için 5 günlük sınırsız giriş hakkı tanır. Bu kart için ödemeniz gereken ücret 360 TL’dir.

Museum Pass Cappacocia: Kapadokya’da unutulmaz bir tatil yaşamak adına alabileceğiniz bu kart için ödeme yapmanız gereken tutar 230 TL’dir.

Müze Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kart başvurusu yapmak oldukça basittir. Fotoğraflı kimlik belgeniz ile Kart Satış Noktalarına giderek şahsen başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra online bir şekilde de başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir