Muş’un bin 800 rakımlı zirvelerinde yetişen ters laleler açtı

Muş’ta bin 800 rakımlı dağın zirvesinde yetişen ters laleler açtı. Sadece 15 gün canlılığını koruyan ters laleleri görebilmek için 2 saat yürüyen ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çekti.

Laleler diyarı Muş’ta doğa tüm cömertliği ile ziyaretçilerini karşılıyor. Ender çiçek türlerinden biri olan ters laleleri görmek için 1800 rakıma 2 saatlik zorlu yolculuk sonrasında ulaşan fotoğrafçı ile doğaseverler, muhteşem manzaranın fotoğraflarını çektiler.

Muş’a, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ters lale görmek için gelen ziyaretçiler, çiçeklerin tahrip edilmesi durumunda verilecek para cezasından korktuklarından dokunamadan geri döndüler.

Nesli tehlike altında bulunan endemik ve nadir bir bitki türü olan ters lalelerinin tahrip edilmesi ve soğanından koparılması ile ticarete konu edilmesi halinde 244 bin 315 TL idari para cezası uygulanıyor.

Ters laleleri fotoğraflamak için Muş’a gelen fotoğraf sanatçısı Murathan Bayarak, manzaranın güzelliğinden bahsederek, “Fotoğraf sanatçısıyım. Lale mevsiminde Muş’a geldik. Benim ilk deneyimim olacak. Manzara olağanüstü. Gerçekten böyle beklemiyordum. Burada ters laleleri fotoğraflayacağız. Muş’a ilk defa geldim. Çok memnun kaldık. Muş halkı misafirperver bir halk. Farklı fotoğrafçı gruplarla tekrar geleceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir