Munzur Çayı’nda düzenlenen kano turları ilgi topluyor

Doğal oluşumları ile önce çıkan Ovacık ilçesi, her geçen yıl daha çok yerli ve yabancı turistin rotasına giriyor. Munzur Çayı’nın 6 kilometrelik alanında kano turları yapılıyor.

Doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, işletmeciler tarafından organize edilen kano turlarına katılım sağlıyor. Bu noktada adını Munzur Dağları’ndan alan Munzur Çayı, kano turları için uygun bir ortam sağlıyor.

Doğaseverlerden Suat Eren suya girme korkusu olmasına rağmen ilk defa kanoya bindiğini söyledi. Eren, Munzur Çayı’nda kano turu yapmanın heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Parkur çok güzeldi ve 6 kilometrelik bir alanda kürek çektik. Bazı yerlerde dalgalar yüksekti ama genel olarak çayın suları kano yapmaya uygundu. O enerjiyi yaşamak muhteşemdi.” dedi.

Munzur Çayı’nın şeffaf sularında kürek çeken ziyaretçiler, Ovacık’ın doğal güzelliklerine şahit oluyor. Kano turları yapılırken birbirinden farklı ağaçların arasından geçiliyor. Bu ambiyans, heyecanın yanında görsel bir şölen sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir