Muğla’nın eşsiz güzellikteki koylarında yoğunluk yaşanıyor

Masmavi koylarıyla ünlenen Muğla, 3 milyonu yabancı olmak üzere toplamda 7 milyon turisti ağırlıyor.

Yolculuğa çıkan yatlar ve tekneler nedeniyle Muğla’nın koylarında boş yer kalmıyor. Hem sahillerde hem de koylarda yoğunluk yaşanıyor.

479 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan Muğla’da toplamda 240 koy bulunuyor. Toplamda 9 bin 70 yat bağlama kapasitesine sahip olan 44 adet marinanın bulunduğu Muğla’nın marinalarını kullanmak isteyenler önceden rezarvasyon yaptırmak zorunda kalıyor.

Tanınan isimler Muğla’nın koylarına rağbet ederek bölge turizmini canlandırıyor.

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, “Türkiye olarak dünyada deniz turizmde tartışmasız en önemli yere sahibiz. Türkiye’nin mavi yolculuğun yüzde 80’i Muğla kıyılarında yapılıyor. Gerek Bodrum gerekse Muğla’mız deniz turizmi ve deniz ticareti ile ülke ekonomimize çok ciddi anlamda girdi sağlamaktadır. Hizmet kalitesi ve standartları yüksek bir sektöre sahibiz. Dolayısı ile geçtiğimiz sezon hem yurt dışından hem yurt içinden çok ciddi bir rağbet gördü sektörümüz. Deniz turizmi altın yıllarını yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Rus zenginlerin ilk tercihi Muğla”

Muğla’nın koyları Rus zenginlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Son altı ayda Muğla marinalarına demirlenen Rus bayraklı yatların sayısında artış gözlemleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir