Muğla ile Antalya arasındaki serinlik kaynağı: Saklıkent Kanyonu

Muğla ile Antalya’nın arasında yer alan Saklıkent Kanyonu, iki kenti birbirinden ayırıyor. Suyunun 5 derece civarında olmasıyla bölgeye gelen ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

Belediye tarafından işletilen ve Seydikemer ilçesi Kayadibi Mahallesi’nde bulunan kanyona yetişkin 23, öğrenci ise 12 liraya giriş yapıyor.

Ziyaretçiler, yaklaşık 200 metrelik köprüyle Saklıkent Kanyonu’nun girişine ulaşıyor. Eşsiz güzellikteki doğaya can veren 5 derecelik akarsuyun atmosferinde bunaltıcı yaz sıcağının bunaltıcı etkisi hissedilmiyor.

Halat yardımıyla akıntılı sudan geçen turistler, dik yamaçlardan oluşan doğal parkuru aşmanın heyecanını yaşıyor.

Yaz mevsiminde daha yoğun olan kanyona günlük 6 bin ziyaretçi geliyor.

Seydikemer Kanyonu’nun yıllar önce belgede dolaşan bir çoban tarafından keşfedilmesi de buranın saklı bir vaha olduğunu kanıtlar nitelikte. Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Saklıkent Kanyonu’nun artık sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinden misafir ağırladığını söyledi.

Muğla ve Antalya’yı birbirinden ayıran kanyonun özellikle sıcak yaz aylarında 5 derece civarındaki kaynak suyuyla turistlerin nefes alma noktası haline geldiğini ifade eden Akdenizli, “Her geçen yıl ilginin arttığı kanyonu günlük 5-6 bin kişi ziyaret ediyor. Saklıkent Kanyonu, sadece Türkiye’de değil dünyada bir marka oldu. Kanyon, bölgeye gelen ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Her yıl ziyaretçi sayısını arttıran kanyonu görmeye herkesi davet ediyoruz.” diye konuştu.

Akdenizli, Saklıkent Kanyonu’nun yanı sıra ziyaretçilerin ilçedeki birçok antik kent ve doğal güzellikleri de görebileceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir