MİT’in 97. kuruluş yılında “Temas İstanbul” sergisi açıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 97. kuruluş yılına özel düzenlenen “Temas İstanbul” sergisi, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) kapılarını açtı. Sergi, “Vatan”, “Gelenek”, “Gelecek” ve “Gurur” başlıkları altında, istihbarat ve strateji konularını ele alarak MİT’in kurum kültürünü ve dijital dönüşümünü ziyaretçilere aktarıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları, serginin açılışında MİT'in devletin kilit bir birimi olduğuna vurgu yaparak, ziyaretçileri bu anlamlı etkinliğe davet etti. Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Atatürk Kültür Merkezi'nin kapılarının devlet kurumlarına ve özel sektöre her zaman açık olduğunu belirterek, MİT'in güçlenmesinin güçlü bir devlet olmanın önemli bir unsuru olduğunu ifade etti.

Serginin küratörü Zihni Tümer, “Vatan” bölümünde 1000 yıla kadar uzanan istihbarat geçmişine vurgu yaparken, “Gelenek” bölümünde tarihimizin ve hafızamızın derlendiği bir noktaya odaklandıklarını açıkladı.

“Gelecek” kısmında ise MİT’in genel misyonlarından biri olan müreffeh bir ülke ve vatana giden yoldaki emniyet ve müdafaa faaliyetlerine vurgu yapıldı. “Gurur” bölümü ise Türkiye’nin küresel ölçekte oyun bozucu ve oyun kurucu rolünü sergiliyor.

Tümer, sergiye çağdaş sanat eserlerini ekleyerek teknolojinin ilerlemesiyle sanat ve teknoloji bağlamında benzer algoritmaların kullanıldığı işleri bir araya getirdiklerini belirtti.

Sergide dama odası gibi metaforlar kullanıldığını ve özellikle gençlerin MİT'i doğru anlamalarını, kurumu tanımalarını ve hatta MİT'te yer almalarını teşvik etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Sergi, 11 Şubat tarihine kadar pazartesi günleri hariç her gün 11.00 – 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Bu etkinlik, MİT’in tarihine ve misyonuna dair geniş kapsamlı bir anlayış sunarak ziyaretçilere önemli bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir