Milli parklar ve tabiat parkları bayram tatiline hazırlandı!

Kurban Bayramı için verilen resmi tatil heyecanı başladı. Tatilde doğal güzellikleri görmek isteyen vatandaşlar Milli park ve tabiat parklarını ziyaret edecek. Bu çerçevede parklar bayram tatiline hazırlandı.

2023 yılı Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı’nın idrak edileceği günler resmi tatil olarak adlandırıldı.Bu günlerde pek çok vatandaş sosyal etkinliklere zaman ayıracak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatilinde şehrin gürültüsünden ve uzaklaşıp doğayla iç içe vakit geçirmek ve piknik yapmak isteyen vatandaşlar için milli parklar ve tabiat parklarında gerekli hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.

Milli parklar ve tabiat parkları havası, suyu, tarihi, tabii kaynak değerleri, tabii görünümleri ve sakin ortamlarının yanı sıra vatandaşlara eğlenme ve dinlenme imkanı sunuyor.

644 alanda çalışmalar tamamlandı

DKMP Genel Müdürlüğü yönetiminde 48 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 Ramsar alanı, 91 sulak alan olmak üzere toplam 644 korunan alan bulunuyor.
Vatandaşların Kurban Bayramı’nda milli parkları ve tabiat parklarını kullanmaları için gerekli tedbirler alınırken bu kapsamda sahada bulunan bütün tesislerin bakım ve tadilatları yapılarak kullanılabilir hale getirildi. Sahaların temizliği konusunda önlemler alındı.

Bayram tatili süresince ziyaretçilerini bekleyen doğal alanlarda vatandaşların da çöplerini çöp kutularına atmaları istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir