Melbourne’e gitmek artık çok konforlu: Şehri keşfetmenin tam zamanı!

Avustralya’ya bağlı Victoria eyaletinin başkenti Melbourne, kültürel dokusu, tarihi yapıları ve turistik mekanlarıyla seyahat tutkunlarının rotaları arasında yer alıyor. Dünyanın sokak sanatı başkenti olarak adlandırılan şehrin her bir köşesi, turistlere eşsiz güzellikler sunuyor.

Melbourne’e nasıl gidilir?

Türk Hava Yolları’nın Melbourne uçuşları, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve Singapur duraklamalı olarak Melbourne Uluslararası Havalimanı’na gerçekleşiyor. 130 ülkedeki 346. varış noktası olan Melbourne’e 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla haftada 3 sefer düzenleyecek olan Türk Hava Yolları, seyahat tutkunlarının İstanbul-Melbourne güzergâhında uçmasına imkan sağlıyor.

Melbourne’e ne zaman gidilir?

Yazları serin, kış aylarında ise ılık ve yağışlı iklimiyle sizleri karşılayacak olan şehirde yılın her dönemi doyasıya gezebilirsiniz.

Melbourne’ün tarihi ve turistik durakları

Eureka Kulesi

Şehrin en uzun binası olan Eureka Kulesi, büyüleyici Melbourne manzarasını gözler önüne seriyor.

Melbourne Hayvanat Bahçesi

Avustralya ve dünya çapında 320’den fazla hayvan türü barındıran Melbourne Hayvanat Bahçesi, dünyanın en eski hayvanat bahçeleri arasında yer alıyor. Turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Melbourne Hayvanat Bahçesi’nde 70 bini aşkın bitki türünün yanında filden kanguruya kadar pek çok yabani hayvanı görebilirsiniz.

Melbourne Müzesi

Aborjin merkezi ve yağmur ormanı gibi bölümleriyle ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Melbourne Müzesi, turistleri tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Federasyon Meydanı

Federasyon Meydanı; çeşitli restoran, kafe, dükkân ve sayısız etkinliklerle ziyaretçilerini karşılıyor.

Kraliyet Botanik Bahçesi

Kraliyet Botanik Bahçesi, piknik alanlarının yanı sıra barındırdığı egzotik bitki türleriyle her yıl milyonlarca turist ağırlıyor.

Hosier Lane Sanat Sokağı

Hosier Lane Sanat Sokağı, köşesini kaplayan rengarenk grafitileriyle turistlerin bol bol fotoğraf çekmek için ziyaret ettiği noktalar arasında yer alıyor.

Victoria Ulusal Galerisi

Avustralya’nın en eski galerisi olan Victoria Ulusal Galerisi, zengin sanat koleksiyonuyla ülkenin en çok ziyaret edilen müzesi konumunda bulunuyor.

Puffing Billy Tarihi Treni

Yüz yaşında buharlı bir tren olan ve halen çalışan Puffing Billy, hem Melbourne sakinlerine hem de turistlere dağların arasından geçerek keyifli bir seyahat sunuyor.

Aziz Paul Katedrali

Gotik mimarinin örneklerinden biri olan Aziz Paul Katedrali, ilk günkü orijinalliğini korumayı başararak turistlerin ilgisini topluyor.

Melbourne’de yapılabilecek aktiviteler

Yarra Nehri’nin kenarında yürüyüş yapabilirsiniz

Şehrin tam ortasından geçen ve şehri ikiye bölen Yarra Nehri, Melbourne’ün simgeleri arasında yer alıyor. Princes Bridge’i kullanarak Yarra Nehri’ne ulaşmanızın ardından tekne turlarına katılabilirsiniz. Dilerseniz Yarra Nehri’nin kenarında yürüyüş yaparak veya bisiklet sürerek şehrin manzarasını seyredebilirsiniz.  

Sıcak hava balonu turlarına katılabilirsiniz

Eşsiz doğasıyla büyüleyen Melbourne’ün panoramik manzarasını sıcak hava balonlarıyla keşfedebilirsiniz. Katıldığınız sıcak hava balonu turlarıyla şehrin kültürel ve tarihi dokusunu gökyüzünden seyredebilirsiniz.

Kraliçe Victoria Pazarı’nda alışveriş yapabilirsiniz

Şehrin kalbi, büyüklüğü ve her beklentiye karşılık veren ürün çeşitliliğiyle Kraliçe Victoria Pazarı’nda atıyor.

Phillip Adası’nı ziyaret edebilirsiniz

Melbourne’a çok yakın bir konumda olan Philip Adası’nı ziyaret ederek penguenleri doğal ortamlarında gözlemleyebilirsiniz.

Melbourne’ün meşhur lezzetleri

Etli turta

İnce turta hamuru ve içinde kıyılmış dana etiyle hazırlanan etli turta, Melbourne lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kuzu Bacağı

Melbourne’da yiyebileceğiniz en leziz şeylerden biri olan kuzu bacağı; sarımsak, biberiye ve patatesin birleşimiyle hazırlanıyor.

Reçelli Donut

Mayalı bir hamurun içine doldurulan erik ve ahududu reçeli karışımıyla hazırlanan reçelli donut, unutulmaz bir lezzet olarak hem yerel halk hem de turistler tarafından tercih ediliyor.

Melbourne’ü keşfetmenin şimdi tam zamanı

Müze ve sanat adına birçok seçenek sunan Melbourne, seyahat tutkunlarına sosyalleşebilecekleri ortamlar sağlıyor. Yemyeşil şehir parklarının, sanat galerilerinin ve spor aktivitelerinin merkezi olan Melbourne’ü Türk Hava Yolları’nın sunduğu uçuş fırsatlarıyla keşfedebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir