Meksika’nın Karayipleri Cancun Adası

Yucatan Yarımadası’nda Meksika’nın en önemli turistik noktalarından biri olan Cancun, küçük bir kıyı şehri olmakla beraber Maya Uygarlığına ev sahipliği yapmıştır. Mayalıların yılanların yuvası olarak bahsettiği Cancu bölgesi tarihi yönünün yanı sıra eşsiz doğasıyla dikkat çekmektedir.

Çok sayıda turisti turkuaz suları, altın rengi kumsalları üzerinde ağırlayan Cancun Adası yer altı ve yer üsttü zenginlikleriyle esrarengiz bir destinasyondur. Tropikal iklim yaşanan Cancun Adası’nda yılın her mevsim sıcak ve yağışlı geçmektedir. Adayı ziyaret etmeyi planlarken her duruma karşı yanınıza suya dayanıklı kıyafetler almanızı öneririz.

Cancun Adası’nda hayatınıza yeni deneyimler katacak birçok seçenek bulunmaktadır. Örneğin, yunuslar eşliğinde yüzebilir, su üzerindeki hamaklarda güneşin tadını çıkarabilir, mavinin her tonun hakim olduğu denizde kano ve jet ski turuna çıkabilirsiniz.

Arkeoloji aşıklarının da keyifle vakit geçireceği Cancun Adası’nda, Maya döneminden kalma antik bir şehir olan 1931 yılında keşfedilmiş Calakmul bulunmaktadır. Piramit şeklindeki şehir planı ile dikkat çeken Calakmul‘da eskiden 50,000’den fazla insanın burada yaşadığı düşünülmektedir.

Cancun‘un Gözdesi Sualtı Müzesi

Farklı deneyimler yaşayacağınız Cancun Adası ezberleri bozan müze anlayışı ile sizlere çok farklı bir müze ziyareti deneyimi yaşatacak. Okyanus’un 6 metre derinliğine konumlandırılmış heykeller İngiliz Jason deCaires Taylor ve diğer Meksikalı heykeltıraşlar tarafından tasarlanmış ve hayata geçirilmiştir.

Dünyanın ilk sualtı müzesi olma özelliğine sahip Cansun Sualtı Heykel Müzesi,  içerisinde 500’den fazla heykel sergilemektedir. 2010 yılında ziyarete açılan müze sayesinde Cansun Adası Meksika’nın en çok turist çeken yerlerinden biri haline gelmiştir. Yıl içinde 100.000’den fazla ziyaretçi alan Cancun Sualtı Müzesi her heykelle yaşamdan bir parçayı yansıtmayı amaçlamıştır.

Müzedeki heykeller belirli aralıklarla farklı bölgelere yerleştirilmiştir. Buradaki amaç ise oluşabilecek ziyaretçi yığınının önüne geçmektir. İnsan, hayvan ve oje figürlerinin bulunduğu müzenin en ilgi çekici eseri Ünlü heykeltıraş Jason deCaires Taylor tarafından 1 hafta boyunca suyun altında birleştirerek yerleştirdiği 26 çocuk heykelinden oluşan Vicissitudes’tur.

Heykellerin yapımında doğal ortama uyumlu malzemeler kullanarak heykellerin aynı zamanda yapay resif görevi görmesi sağlanmıştır. Bu sayede deniz canlıları heykellere yuva yapabilmektedir. Heykelleri yuvalarıyla süsleyen deniz canlıları onları daha kıymetli bir eser haline getirmektedir.

Dünyaca ünlü heykeltıraş Jason deCaires Taylor’un şekil verdiği Karayip sualtı canlılarının süslediği Cancun Sualtı Heykel Müzesini ziyaret ederek unutulmaz bir deneyime kulaç atmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir