Marmaris’in gizli bahçesi Turgut Şelalesi

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki doğa harikası Turgut Şelalesi, havların ısınmasıyla artan ziyaretçilerine cennetten bir köşe sunuyor.

Havaların ısınmasıyla doğal güzellikleri tam anlamıyla ortaya çıkan Turgut Şelalesi, Ziyaretçilerin ağırlamaya devam ediyor.

Marmaris’in en güzel alanlarından biri olan Turgut Şelalesi Marmaris de Turgut Köyünde yer alıyor. Özellikle yaz aylarında doğal güzellikleri sebebi ile pek çok kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Kalabalıklardan sıkılıp rahat bir nefes almak isteyenlere uygun alanlar barındıran Turgut Şelalesi içerisinde toplamda 5 adet şelale bulunur.

Yaklaşık olarak 5 metre yükseklikten akan şelalenin suyu oldukça soğuktur. Şelalenin aktığı yerde yüzme imkanı da bulunuyor. Marmaris’in sıcak havasından bunalan ziyaretçiler kendilerini buradaki suda rahatlatıyor.

Turgut Şelalesinde üstü açık jipler ile yapılan safari gezileri, gruplar halinde doğa yürüyüşü yapmak çeşitli aktiviteler arasında gösterilebilir. Şelale çevresinde bulunan restoranlarda da gözleme ya da alabalık yiyebilirsiniz.

Turgut Şelalesine Nasıl Gidilir?

Turgut Şelalesi Marmaris ilçesine yaklaşık olarak 33 km uzaklıktadır. Turgut köyüne düzenli olarak minibüs gittiği için bölgeyi ziyaret etmek oldukça kolaydır. Kendi aracınız ile de kolay bir şekilde bölgeye gidebilirsiniz.

Turgut Şelalesi Giriş Ücreti

Turgut Şelalesine giriş ücretsizdir. Turgut Şelalesine giriş çıkışlarda herhangi bir saat bulunmaz. Ziyaretçiler istedikleri saatlerde burayı gezebilirler. Fakat güvenlik amacı ile gündüz güneş batmadan buraya gelmek çok daha iyi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir