Mardin’in saklı bahçesi: Gurs Vadisi

Mardin Kızıltepe ilçesindeki Gurs Vadisi, şelalesiyle, piknik ve dinlenme alanlarıyla vatandaşların gözdesi oldu.

40 dereceye yaklaşan sıcaklardan bunalan vatandaşlar, vadide akan çayda ve havuzda yüzerek serinliyor.

Kızıltepe’ye 7 kilometre mesafede bulunan Gurs Vadisi, şelalesi ve yeşil alanlarıyla doğa severleri kendine çekiyor. Hava sıcaklığının üst sınırlara ulaştığı ilçede vatandaşlar vadide akan çayda ve yüzme havuzunda serinliyor. Özellikle hafta sonları birçok ziyaretçi, vadide serin havada hem piknik yapıyor hem de şehrin stresinden bir nebze de olsa uzaklaşıyor. Gurs Vadisine şehir dışından da gelen vatandaşlar vadinin doğal güzelliğine hayran kalıyor.

Vadide işletmesi olan Sabri Aslan, Güneydoğu’nun, Mardin’in ve Kızıltepe çok sıcak olduğunu belirterek, 10 binlerce kişinin Gurs Vadisine akın ettiğini söyledi.

Sinop’tan Kızıltepe’ye gelen Şenay Bozdemir, Gurs Vadisini cennetten bir köşeye benzettiğini dile getirerek, “Sinoplu’yum, burayı çok beğendim. Hem serin, hem de aileler çocuklarıyla çok güzel konaklıyor. Gelsinler görsünler, Mardin’e gelsinler. Medeniyetler toprağı diyoruz. Özellikle gençlerimiz gelsin görsün. Cennet olduğunu bilsinler. İnsanların ne kadar sıcak kanlı olduğunu, birbirine ne kadar yardım ettiğini, sevecen olduklarını gelip görsünler” dedi.

Ailesiyle birlikte vadiye gelen Mustafa Güneş, vadinin çok güzel olduğunu aktararak, balık tuttuklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir