Mardin turizmde rekora koşuyor

Binlerce yıllık geçmişiyle tarih, kültür ve cazibe merkezi haline gelen Mardin’de, mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış gözlemlendi.

Geçen yıl 2 milyon 150 bin olan turist sayısının bu yıl 3 milyonu aşması beklenirken, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Gürgör, kent turizmini 12 aya yayma hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Gürgör, “2023’te 650 bine yakın bir konaklamamız oldu. Günübirlik gelen misafirlerimiz çok, bunun istatistiklerini Deyrulzafaran Manastırı ve Kasımiye Medresesi’ne girişlerinden alıyoruz. Bizim asıl hedefimiz 1 milyon konaklama, 2024’ün sonunda bu rakamı çok rahat bulacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mardin, tarihi, kültürü, inanç turizmi yanı sıra doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle de ziyaretçileri cezbediyor. Kentin caddeleri, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı ve eski Mezopotamya’nın önemli yerleşim yerlerinden olan Dara Antik Kenti gibi birçok tarihi ve kültürel mekan, en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

Turistler, tarihi kenti gezerek güneşli havanın tadını çıkarırken, en popüler ziyaret noktaları olan Deyrulzafaran Manastırı ve Kasımiye Medresesi’ne olan ilginin neticesinde geçen yılki 2 milyon 150 bin turist sayısının bu yıl 3 milyonu aşması öngörülüyor.

Mardin’in sokaklarında Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice türkü ve şarkılar söyleyen sokak müzisyenleri de turistlerin ilgisini çekiyor.

Turistlerin hayran kaldığı Mardin’e gelen birçok kişi, kentin güzelliklerini keşfetmekten ve deneyimlemekten büyük keyif aldıklarını ifade ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir