Menchester Gezi Rehberi
İngiltere – Menchester Gezi Rehberi 2022

Manchester’da gezilecek yerler | 2022 gezi rehberi

Futbolla yakından ilgileniyorsanız aklınıza ilk İngiltere’nin en büyük kulüplerinden olan Manchester United ve Manchester City gelecektir. Fakat Manchester; tarih, kültür, sanat ve müzik gibi birçok alanda ziyaretçilerine keyifli anlar sunan bir şehir. İngiltere’de Londra ve Edinburgh’dan sonra en çok turist geçen şehir Manchester’dır. Büyüleyici sokaklarında gezerken kendinizi bir dönem dizisinde hissedebilir ve kendinizi farklı zaman diliminde hissedebilirsiniz. Siz de nostaji yaşamayı, müzik dinlemeyi, müze gezmeyi ve farklı kültürleri keşfetmeyi sevenlerdeniz Manchester’ın doğru adres olduğundan emin olabilirsiniz.

Menchester Gezi Rehberi
İngiltere – Menchester Gezi Rehberi 2022

Manchester, ilklere imza atmış bir şehir. Sanayi Devrimi’nin ilk adımlarının atıldığı şehirler arasında yer alıyor.  Aynı zamanda dünyanın ilk şehirlerarası demiryolu olan Liverpool-Manchester demir yolunun son terminali de burada. Sadece sanayileşmeden bahsedemeyiz tabii; klasik batı müziğine dair en değerli eserler Manchester’da sergilenmiş, eğitimde de en önemli konservatuvarlar da burada kurulmuş. Şehirdeki kültürel ve sanayileşme faaliyetleri bölgeyi kalkındırarak yaşamı kolaylaştırmış ve şehri aynı zamanda bir turizm merkezi haline getirmiş.

Menchester Gezi Rehberi

Manchester’ın turistler tarafından sıkça tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden biri de ulaşım kolaylığı. Çünkü bir turist, gezme amacıyla gittiği bir şehirde ulaşımın gelişmiş olmasını ister. Manchester da bu isteği fevkalade karşılayan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Haydi biraz da Manchester’da gezilecek yerleri inceleyelim

MÜZELER ŞEHRİ

  • Bilim ve Sanayi Müzesi

Manchester’da bir tren garı üzerinde kurulan Bilim ve Sanayi Müzesi, eski ulaşım sistemleri, demiryolları, vagonlar, otomobiller, uçaklar gibi pek çok sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanayi makineleri ve tekstil alanındaki eski eserlerden, ilk veri deposu bulunan kompüterin kopyasına kadar farklı alanlarda yapılan ilk çalışmaları görebilirsiniz.

  • İmparatorluk Savaş Müzesi

Menchester’a kadar gitmişken İmparatorluk Savaş Müzesi’ne uğramamak olmaz. Trafford bölgesinde bulunan müze modern zamanlarda cereyan eden savaşların insanlığa olan etkilerini göz önüne sermek için kurulmuş. Müzenin bu bölgede olmasının da özel bir nedeni var. II. Dünya Savaşı sırasında Manchester’a yapılan hava saldırısında bu bölge bombalanmış ve ağır hasar almıştı.

  • Ulusal Futbol Müzesi

Futbola ilginiz varsa mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir müze var. Tabii ki burası Menchester’da en çok ziyaret edilen müzelerin başında yer alan Ulusal Futbol Müzesi’nden başka bir yer değil. . Oldukça büyük ve gösterişli bir binaya sahip olan müze içerisinde İngiltere’nin ilk milli formasından, 1966 Dünya Kupası anı eşyalarına, kupalardan, FIFA ve UEFA koleksiyonlarına kadar pek çok önemli materyal sergileniyor.

SÜRPRİZ BİR YAPI: BEETHAM KULESİ

Bu sürprizle karşılaşmanız için havanın rüzgarlı olması şart. Çünkü bu yapının özelliği “Islık Çalan Bina” olması. Beetham Kulesi’nin rüzgârlı havalarda çıkardığı ıslık sesi tüm tamiratlara rağmen düzeltilemedi. Hal böyle olunca kule turistik bir nokta haline geldi.

BİR KÜTÜPHANEDEN DAHA FAZLASI: JOHN RYLANDS

Kitap okumayı seviyorsanız ve kütüphaneleri sık sık ziyaret edenlerdenseniz John Rylands’a kesinlikle gitmelisiniz. Hatta kitaplara ilginiz yoksa bile bu kütüphanenin görülmeye değer muhteşem mimarisini incelemelisiniz. John Ryland’s Kütüphanesi’nde Orta Çağ’dan kalma el yazmaları, matbaa basımı ilk kitaplar ve tarihe yön veren kişilerin mektupları sergileniyor.

MANCHESTER’IN “KÜÇÜK ÇİN’İ”

Manchester’da bulunan Çin Mahallesi Avrupa’nın en büyük üçüncü Çin Mahallesi olması unvanına sahiptir. Çin Mahallesinin önündeki yapımı 1987’de bitmiş görkemli kemer, şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir