Kanyonun ortasındaki gizli cevher: Kudret Havuzu

Malatya’nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, tarihi ve doğal güzellikleri ile yılın dört mevsimi saklı bir cenneti andırıyor. Yaz mevsiminde canlanan doğasıyla rengarenk görüntüler oluşturan kanyon, ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor.

Tohma Kanyonunun ortasında bulunan Kudret Havuzu, yıl boyunca 22 derece olan sıcaklığı ve kükürtlü suyuyla ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Somuncu Baba Külliyesi yakınındaki 1,5 kilometrelik kanyonun ortasında bulunan ve şifalı olduğuna inanılan havuz, adeta çölün ortasındaki bir vahayı andırıyor.
Yaz aylarında aşırı sıcaklardan bunalan ziyaretçilerine açık havuzda yüzme imkanı veriyor.

Kudret Havuzu, kayalıklardan kaynayan suyun farklı derinliklerdeki üç havuzu doldurmasıyla oluşuyor.

Yıl boyu 22 santigrat derece olarak ölçülen suyu, Tohma Irmağı‘ndan ayrı olarak farklı bir kaynaktan geliyor ve çeşitli termal özellikler içeriyor.

Havuz, 80, 120 ve 150 cm derinliklere sahip 3 bölümden oluşuyor. Tesiste misafirler için soyunma odaları, kilitli eşya dolapları ve tuvalet-lavabo da yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’nın analiz ettiği havuzun suyunun, çağın hastalıklarından stres, romatizmal eklem ağrıları ve cilt rahatsızlıkları başta olmak üzere bazı hastalıklara iyi geldiğini biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir