Malatya 100.Yıl İl Halk Kütüphanesi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının da destekleri ile tamamlanan 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.   Kütüphanenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak katlım sağladı.

Modern ve geleneksel mimarinin birlikte kullanıldığı İl Halk Kütüphanesi, Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyor. İl Halk Kütüphanesi bünyesinde, 5 bin 500 metrekare kapalı otopark, çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, okul öncesi kütüphanesi, gençlik merkezi, kafe, serbest çalışma alanları, kent arşivi, görsel ve işitsel materyaller alanı, 220 kişilik konferans salonu, tenis ve satranç alanları bulunuyor.

Açılışta konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Gelişen bilişim teknolojisiyle dijital platformlar ne kadar çoğalırsa çoğalsın, buradaki pratikler geleneksel kitabın, kitap okumanın yerini asla tutamaz. Evet, dijital deryadaki bilgi birikimi önemlidir. Evet, yazınsal üretime kolayca ulaşmak önemlidir ama kitabın yeri elbette ki çok özeldir, çok değerlidir” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Gençlerimizi uyuşturucunun kötü alışkanlıklarının pençesinden uzaklaştırmak, bunun yapılacağı yerler belli. Spor tesisleri, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve tabii ki kütüphanelerdir. Burada çok modern bir kütüphane var. Gençlerimiz hem burada ders çalışacak hem kültürel aktivelerde bulunacak hem de sıkıldıklarında onların çeşitli aktiveler yapabilecekleri kafeteryalar var, bilim merkezleri ve atölyeleri var. Dolayısıyla tamamıyla gençlere, çocuklara yönelik bir kompleks olmuş. Okuyan araştıran gençler lazım. Türkiye büyüyor, en büyük sermayemiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu noktada bir toplumun en önemli değerlerinden bir tanesi de ülkesindeki kütüphane, kitap sayısı ve araştırdığı, okuduğu kitapların sonuçları. Dolayısıyla böylesine güzel bir eser ortaya çıkmış ve Malatya’ya çok yakıştı.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir