Makedon Kulesi restore ediliyor

Edirne’nin Roma dönemi yapılarından biri olan, geçmişte yangın ve saat kulesi olarak da kullanılan “Makedon Kulesi” restore ediliyor

2025’te tamamlanması planlanıyor

2021’de Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyon sürecine giren kuledeki çalışmaların, 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bir dönem yangın gözlem kulesi olarak da kullanıldı

Edirne’yi çevreleyen surlar üzerinde bulunan kulelerden bugüne ulaşabilen tek örnek olan Makedon Kulesi, üzerine yaptırılan ahşap katlar ve saatler sonrasında “saat kulesi” olarak anılmaya başlandı.

“İkinci etap çalışmalarına başlandı”

Çalışmalarda ikinci faza geçildiğini belirten Edirne Müzesi Müdürü Şahan Kırçın, “Öncelikle kulenin statik çalışmalarını yaptık, daha sonra kuleyi restorasyona aldık. İkinci etap çalışmalarının ihale süreçleri de tamamlanıp işe başlandı. Çalışmaların yaklaşık 1 yıl sürmesini planlıyoruz. İnşallah planlanan süre sonunda restorasyonu ve çevre düzenlemesini bitirip kuleyi hizmete açacağız.” dedi.

Ziyaretçilerin, karşılama merkezinden kuleye giriş yapacağını belirten Kırçın, “Misafirlerimiz kuleden seyir terasına çıkana kadar tüm tarihi süreci izleyecekler ve terasa çıktıklarında günümüz Edirne’sini seyretme şansı bulacaklar. Kule, Edirne’nin Roma döneminden kalan bir parçası. Daha sonra Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de aktif olarak kullanılmış. Ziyaretçilerimiz tüm bu tarihsel süreci görsellerle beraber yaşayacaklar.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir