Likya Uygarlıkları Müzesi yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor

Antalya’nın Demre ilçesinde Roma imparatoru Hadrian tarafından tahıl ambarı olarak yaptırılan yapı, günümüzde Likya Uygarlıkları Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Likya Birliği’nin ekonomik ve sosyal yaşamı hakkında bilgi veren eserlerin sergilendiği müze, 2016 yılından bu yana turizme katkı sağlıyor.

Patara, Myra, Ksanthos, Tlos, Olympos gibi antik kentlerdeki kazılardan elde edilen eserlerin yer aldığı Likya Uygarlıkları Müzesi; ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor.

Müzede sergilenen eserler arasında; 12 tanrılı adak steli, Menorah Levhası, lahitlerden çıkan altın takılar ve eski Tunç çağına tarihlenen gemi çapaları bulunuyor.

“İyi korunmuş bina”

Müze Müdürü Nilüfer Sezgin, eşsiz bir müzenin ortaya çıkarıldığını ifade ederek, “İmparator Hadrian zamanında yapılmış granarium, kazıdan sonra restorasyon çalışmaları ile çatısı kapatılarak vitrinler yerleştirildi ve teşhir tanzim düzenlemesi sonrası müzeye dönüştürüldü. Kendisi eski eser olan taştan bir yapı ve son derece iyi korunmuş müze binamız, yaklaşık 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip.” dedi.

“MÖ 4. yüzyıldan Osmanlı’ya kadar coğrafyaya ait eserler sergileniyor”

Burada bine yakın eser sergilendiğini belirten Sezgin, “MÖ 4. yüzyıldan Osmanlı’ya kadar bu coğrafyaya ait eserleri müzede sergiliyoruz. Müzemizi gezenler Batı Anadolu’daki Likya bölgesinde yaşayan halklarla ilgili bilgiler ediniyorlar.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırlayan Likya Uygarlıkları Müzesi, her geçen gün yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir