Kuzey Işıklarını izleyebileceğiniz en güzel 5 ülke

Seyahat etmek bi’ nokta doğru yerde ve zamanda orada olmaktır. Muhteşem bir doğa olayı olan Kuzey Işıkları da bunun en güzel örneği. Çünkü belirli anlar dışında hiçbir yerde ve zamanda göremeyeceğiniz Kuzey Işıkları, tanık olduğunuz en iyi doğa olayı olabilir. Kapkaranlık bir gecede gökyüzünü rengarenk bir şekilde aydınlatan bu doğa olayı tanık olan herkes için mükemmel bir deneyim.

📍İskoçya, Edinburgh

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta tanık olabileceğiniz bu muhteşem doğa olayını 3 ay boyunca görebilirsiniz.

📆En iyi zaman;

Aralık – Şubat

📍Kanada, Yukon

El değmemiş doğasıyla Kuzey Kanada kuzey ışıkları için harika bir alternatif, ayrıca yaklaşık 8 ay boyunca bu doğa manzarasına şahit olabilirsiniz. Tatilinizi özellikle ekinoks tarihlerine denk getirmeniz durumunda bu oran daha çok artacaktır.

📆En iyi zaman;

Eylül – Nisan

📍Finlandiya, Liamuiga Dağı

Kuzey Işıkları denince akla ilk gelen Finlandiya’da yılın 200 günün de görme şansınız oldukça yüksek. Bu kadar yüksek bi’ orandan dolayı Finlandiya da Fin’ler için bu durum doğa olayından ziyade kar yağması kadar olağan bir durum.

📆En iyi zaman;

Eylül – Mart

📍Norveç, Senja

Kuzey Işıkları denilince aklımıza gelen diğer ülke ise elbette ki Norveç! Ülkenin belirli bölgelerinde ve özellikle ekinoks dönemlerinde muhteşem manzaralara tanıklık edebilirsiniz.

📆En iyi zaman;

Eylül – Nisan

📍İzlanda, Reykjavik

İzlanda sadece Kuzey Işıkları ile değil, volkanik dağları, buzullar ve okyanus kıyısında olması nedeniyle birbirinden muhteşem doğal güzelliklerin tam da merkezinde yer alıyor. Diğer ülkelerden ziyade kış aylarının yanı sıra bahar ve yaz aylarında Kuzey Işıklarına tanıklık edebilirsiniz. Bizim gibi çok üşüyenler için bence bu harika bir haber!

📆En iyi zaman;

Ağustos – Nisan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir