Kütüphaneli park projesi kitapseverleri bekliyor

Niğde Belediyesi tarafından kentteki park alanlarına kütüphane oluşturma projesi başlatıldı. Bu çalışma kapsamında, park alanlarına kütüphaneler kurulacak ve vatandaşlar bu sayede ücretsiz kitap okuyabilecek.

Proje kapsamında vatandaşlar parklara yerleştirilen büfelerin içerisindeki kitapları ödünç alıp okuyabilecek. Bu kütüphanelerde; roman, hikâye, tarih, bilim gibi farklı alanlardan kitaplar bulunacak. Ödünç alınan kitaplar istenilen süre boyunca okunabilecek. Aynı zamanda vatandaşların kendi kitaplarını da park kütüphanelere bağışlayabileceği söyleniyor.

Büfe kütüphanelerle birlikte, gençlerin eğitim seviyesini yükseltmek ve kitap okuma alışkanlığını arttırmak amaçlanıyor. İlk olarak Niğde Valiliği giriş kapısının önüne dört adet kütüphane yerleştirilmesi ile başlanan bu projenin, zaman içinde yaygınlaşması hedefleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İlyas Yağız; “Valilik önünde bulunan daha önce arazi olan bu bölge belediye başkanımızın talimatıyla halkımıza nasıl hizmet verilebilir noktasında bizden çalışma istemiştir. Bunun üzerine ekibimiz olarak bir çalışma başlattık. Burasını bilgi kütüphanesi olarak değerlendirmeye karar verdik. Şu anda da uygulaması bitmiştir. 4 adet kios kütüphanesi dediğimiz küçük kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphanelerde değişik kitaplar serisi olacaktır. Buraya gelen vatandaşlarımızın hem yerinde sürekli okuyup okuduktan sonra tekrar yerine koyma imkânı olduğu gibi yine vatandaşlarımızın talebi üzerine burada bulunan belediyemizin görevlendireceği arkadaşlarımızın kayıtlarını alıp evlerine götürüp okuduktan sonra tekrardan yerine koyma imkânları olacak. Vatandaşlarımızdan kitap bağışı kabul etmekteyiz. WİFİ noktasında da hizmet vereceğiz. Ağustos’un ilk haftası faaliyete geçecek.” dedi.

Kitap okumayı seven gençlerin vakitlerini verimli geçirmelerini sağlayan bu proje çevreden olumlu tepkiler alıyor. Kütüphaneli park projesi, çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir