Kurumuş kök ve dallar sanata dönüşüyor

Elazığ’ın Palu ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Murat Bahçeci, 2010 yılında izlediği bir belgeselde ağaç köklerinin sanata dönüştürüldüğünü keşfetti. Bu uğraşı emekli olduktan sonra hobi edinen Bahçeci, baraj ve yol kenarlarında kurumuş ağaç kökleriyle uğraşmaya başladı. İlk yıllarda sadece bir hobi olarak başlayan bu süreç, Murat Nehri kenarındaki alanını bir atölyeye dönüştürmesiyle daha da gelişti.

Binlerce ağaç kökü, kabuk ve dalı birleştirerek at, eşek ve geyik gibi çeşitli figürler ortaya çıkaran Bahçeci, eserlerini çeşitli sergilerde sergiledi ve büyük ilgi gördü. Bahçeci, bir objeyi genellikle 2 ila 3 ay içinde tamamladığını söylüyor. Hikayesini paylaşan Bahçeci, 2010 yılında baraj inşaatında çalışırken dışarı çıkan ağaç köklerini toplamaya başladığını anlattı.

Ancak, Bahçeci’nin sanatını anlayamayan bazı kişilerin, kullanılan malzemenin sıradan olduğu gerekçesiyle eserlerini küçümsediğini açıkladı. Bahçeci, bu nedenle sanatını ticari bir faaliyete dönüştürmekten vazgeçip, hobi olarak devam ettiğini söyledi. Şu anda üzerinde çalıştığı eşek figürü için yaklaşık bin parça kullanmış olan Bahçeci, bir objeyi yapmanın genellikle 2 ayı bulduğunu dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir