Kurban Bayramı’nda gidebileceğiniz en güzel rotalar

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığı resmi açıklamayla kesinleşti. Seyahatseverler de bu uzun tatili değerlendirmek için rota arayışlarına başladı. Aileniz ve arkadaşlarınızla bir araya gelerek Türkiye’nin eşsiz köşelerine küçük bir gezi planlayabilirsiniz. İşte Kurban Bayramı’nda gidebileceğiniz en güzel rotalar…

Bodrum

Bayram tatili için en güzel rotalar - 1

Ülkemizin turizm merkezlerinden Bodrum, listenin ilk sırasında. Denize girilecek yerleriyle öne çıkan bu tatil beldesinde ilçe seçimine göre dilerseniz sakin bir tatil yapabilirsiniz dilerseniz de yazın tüm coşkusunu kalabalıklar içinde yaşayabilirsiniz. Sakin bir tatil için Turgutreis’te, hareketli bir seyahat içinse Bodrum merkezde kalabilirsiniz. Denize girmek için Kargıcak Koyu, Yalıkavak Halk Plajı, Bitez Plajı ve Bardakçı Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Bölgede keşfedilmeyi bekleyen cazibe merkezleri listesinde ise Halikarnas Mozolesi, Bodrum Kalesi ve Zeki Müren Sanat Müzesi var.

Kaş

Bayram tatili için en güzel rotalar - 2

Bu tatili ülkemizin en sıcak şehirlerinden Antalya’da geçirerek güneşe doymak isterseniz ülkemizin en güzel plajlarından Kaputaş’ı bünyesinde barındıran Kaş’ı tercih edebilirsiniz. Kaş’ta misafirlerine eşsiz köy kahvaltısı sunan butik otel seçeneklerinden birinde kalabilir, Kaputaş Plajı’nda gün boyu keyif yapabilir ve seçeceğiniz restoranda günbatımını izleyerek lezzetli Türk yemeklerinden tadabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Xanthos Antik Kenti ve Antiphello Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Karaburun

Bayram tatili için en güzel rotalar - 3

Uzun bayram tatillerinde bazı beldeler çok kalabalık olsa da yılın her dönemi sakinliğiyle öne çıkan noktalar da yok değil. İzmir’in Urla’ya komşu ilçesi Karaburun da sessiz ve sakin ambiyansıyla beğeni kazanan yerlerden. Kafa dinleyeceğiniz için tercih edebileceğiniz Karaburun’da denize girmek için çok sayıda seçeneğiniz var. İncirlikoy Plajı, Badem Bükü ve Bodrum Plajı ilçenin en popüler plajları. Sarpıncık Feneri ve Mordoğan ise Karaburun’un önemli cazibe noktaları.

Selimiye

Bayram tatili için en güzel rotalar - 4

Son dönemlerde popülerliği artsa da kendine özgü havasını korumayı başaran ve ziyaretçilerine hem huzur, hem de eğlenceyi bir arada sunan Selimiye, Marmaris’e 45 km uzaklıkta yer alıyor. Ege’nin yeşil ve maviyle harmanlanmış güzelliğinden fazlasıyla nasibini alan köy, 2 kilometrelik sahili boyunca sıralanan küçük otelleri, kafe ve restoranları ile görülmeye değer. Bölge denizi ve koylarının güzelliği ile tekne turlarının her daim ilgi odağı olmayı başarıyor. Selimiye’de denize girmek için küçük otellerin iskelesi ya da Sığ Liman, Cennet Koyu gibi plajlar tercih ediliyor. Ayrıca Söğüt ve Saran Koyu da mutlaka görülmesi gereken lokasyonlar arasında.

Kelebekler Vadisi: Saklı Bir Cennet

Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin ünlü Ölüdeniz bölgesinde yer almaktadır. 1995 yılında 1. derece doğal sit alanı ilan edilen bölge saklı bir cennet. Babadağ’ın eteklerinde yer alan Kelebekler Vadisi, kamp yapmak için de oldukça elverişli bir rota.

Haziran ayında gezilecek yerler arasında olan bölge, trekking yapmayı sevenler için de oldukça uygun. 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı bu özel bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir