Kültürleri kucaklayan bir turizm merkezi: Katara

Katara Kültür Köyü, kültürleri kucaklayan bir turizm merkezi. Katar’ın başkenti Doha’da bulunan, yerel ve uluslararası etkinliklerin yapıldığı en önemli kültür merkezlerinden biri. Katara Kültür Köyü, Doha’da düzenlenen festivaller, toplantılar ve fuarlara ev sahipliği yapıyor.

Cami tasarımında uzmanlaşan ilk kadın mimar olduğu düşünülen Türkiyeli Mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan bu cami, Fars ve Türk mermerlerinin yanı sıra mavi ve altın rengi sırları sayesinde, etrafındaki binalarla tam bir kontrast sunuyor.  İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı’ndan ilham alan dekoru, minaresi, kubbesi ve mihrabı ile İslam dünyasının en ünlü camilerinden esinlenmiştir.  Caminin yanında, güvercinler için yapılmış delikli tüneme dikdörtgenlerinin bulunduğu kusursuz güvercin kulesini görebilirsiniz. 

Altın Camiyi ziyaret edin

Katara’nın içindeki daha küçük bu ikinci cami, dikkat çekme konusunda geri kalmaz.  Amfi tiyatroya karşı bakan bu cami, güneşte parıldayan parlak altın çinilerle kaplıdır. 

Amfi Tiyatroyu keşfedin

3275 metrekareye yayılan Yunan tarzındaki bu Amfi Tiyatro, özellikle kemerli girişleri ile İslam etkilerini yansıtıyor. 5000’in üzerinde izleyiciyi ağırlayabilen bu mekan, bir tarafta deniz manzaraları diğer tarafta kültür köyü manzaraları sunar.  Bir bez parçasıyla Doğa Ana’nın dünyayı savurmasını tasvir eden Doğanın Gücü isimli sanat enstalasyonu, amfi tiyatro ile suyun arasında durur ve doğanın gücü karşısında insanlığın ne kadar aciz olduğunu anlatır. 

21 High Street’i keşfedin

Devasa bir hediye kutusunu gördüğünüzde veya ikonik Fransız alışveriş merkezi Galeries Lafayette’ye alışveriş yapmaya gelenleri bırakan sıra sıra son model arabaları gördüğünüzde, bu ultra lüks sokağın başlangıcını bulmuşsunuz demektir. Güçlü bir açık hava soğutma sistemi ve Murano camı ile Katara High Street, cadde boyunca sıralanan birçok kafeden birinde yıl boyunca açık havada yemek yeme imkanı sunar.  

Sanat galerilerine göz atın

Çok sayıdaki sanat galerisi, atölye, sergi salonları ve performans arenaları ile Katara, bir sanatçı cennetidir. Katara’nın ara sokakları arasında yer alan Katar Müzeler Galerisi, insan odaklı temaları betimleyen yerel ve uluslararası sanatçıların eserlerini sergiliyor.Katara Sanat Merkezi (KSM), çağdaş sanat ve disiplinler arası çalışmalara adanmış bağımsız bir platformdur.

Al Thuraya Planetaryumunu keşfedin

Aileler ve astronomi meraklıları için gökyüzünün sırlarını sunanAl Thuraya Planetaryumu tam kubbeli dijital sistemiyle 200 kadar ziyaretçiyi evrende bir yolculuğa çıkarabilir. Astronomi, atmosfer, jeoloji ve okyanusları inceleyen ilgi çekici sergilere ek olarak Al Thuraya, ziyaretçileri astronominin Katar’ın tarihi ve dini geleneklerindeki izlerini keşfetmeye davet ediyor.

Plaj aktivitelerinin tadını çıkarın

Ziyaretçiler Katara’daki büyük halk plajında gezebilir, oturabilir veya tercih ettikleri aktivitelere katılabilir. Plaj ekipmanı kiralama ve sürat teknesi gezintileri, dizüstü su kayağı, parasailing ve su kayağı aktivitelerini son derece uygun fiyatlarla yapabilirler. 

Katara Tepelerinde yürüyün

Kültür köyünün kuzeyine ve güneyine doğru Katara tepeleri bulunur.  Yemyeşil doğası, su kaynakları ve yürüyüş yolları ile hem piknikçiler hem de iddialı yürüyüşçüler için aktiviteler sunar.  Tepelere tırmanırken nefesinizi tutun ve özellikle gün batımında ışıl ışıl parıldayan köyün ve ardındaki denizin manzarasını izleyin.  

Yerel lezzetleri tadın

Doha’nın en popüler yemek mekanlarından bazılarına ev sahipliği yapan Katara’da Chapati ve Karak’ın dürüm ve çayından Lawazar’ın taze deniz ürünlerine kadar, Doğu Akdeniz lezzetlerini Mamig (Lübnan), Khan Farouk (Mısır), Ard Canaan (Suriye), Sukar Pasha (Türkiye) ve Saffron Lounge (Hindistan) gibi restoranlarda bulmak mümkündür.  Oturmak istemiyor musunuz? Tasty Street, yürürken bir şeyler atıştırmak için çok sayıda seçeneği bulabileceğiniz minik büfelerle doludur.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir