Kültür ve inanç turizminin gözde şehri Konya’da gezilecek yerler

Kültür ve inanç turizminin önde gelen şehirleri arasında yer alan Konya, huzurlu ambiyansıyla ziyaretçilerine eşsiz bir gezi rotası sunuyor

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, geçmişten günümüze uzanan zengin tarihi ve kültürel yapısıyla öne çıkıyor.

Konya’nın tarihi ve kültürel mekânları

Eşrefoğlu Camii

1296-1299 yılları arasında yaptırılan Eşrefoğlu Camii, ahşap direkli ve düz toprak damlı camilerin en gelişmiş ve en büyük örneği olarak Konya’da gezilecek yerler arasında yer alıyor.

Beyşehir Gölü

Türkiye’nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü, yeşil alanı, zengin florası ve bitki örtüsü ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Selimiye Camii

Şehzade Selim tarafından yaptırılan Konya Selimiye Camii, taş işçiliği ve tek şerefli iki minaresiyle ziyaretçilerini tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Mevlana Müzesi

1926 yılında ziyarete açılan ve Selçuklu dönemi mimarisinden etkiler taşıyan Mevlana Müzesi, yıl boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Konya’da yapılabilecek aktiviteler

Tarihi Bedesten Çarşısı’nı gezin

16.yüzyılda inşa edilen ve Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar gelen önemli bir kültür merkezi olma özelliğine sahip olan Bedesten Çarşısı’nda vakit geçirebilirsiniz.

Tropikal Kelebek Bahçesi’ni keşfe çıkın

Tropikal ülkelerden gelen rengarenk sayısız türdeki kelebeğe ev sahipliği yapan Tropikal Kelebek Bahçesi’ni kesinlikle keşfetmelisiniz. Bahçenin büyüleyici atmosferi eşliğinde birçok bitki ve kelebek türüne şahitlik edebilirsiniz.

Sema gösterilerine katılın

İnanç turizmi açısından oldukça önemli bir şehir olan Konya’ya geldiğinizde sema gösterilerini izleyerek şehrin tasavvufi atmosferini hissedebilirsiniz. 

Mevlana türbesini ziyaret edin

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Mevlana Müzesi, görkemli yapısıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Panorama Müzesi’ni gezin

Mevlana’nın yaşamı, Mevleviliğin tarihi ve 13. yüzyıl Konya’sının anlatıldığı Panaroma Müzesi’ni gezmeden dönmemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir