Kültür mozaiği Malezya’da gezilecek yerler

Malezya, Güneydoğu Asya’nın en zengin kültüre sahip ülkelerinden Malezya, kozmopolit yapısıyla renkli bir gezi deneyimi sunuyor. Doğu Malezya ve Batı Malezya olmak üzere iki kara parçasına ayrılan ülke 18 binden fazla adanın birleşmesiyle oluşmuştur. Bir yanda plajları, doğa harikası yemyeşil tropikal ormanları, tarihi tapınakları diğer yanda gökdelenlerle donatılmış metropol şehirleriyle birbirinden farklı özelliklerle her zevke hitap ediyor.

Malay, Çin ve Hint kültürünün birlikteliğinden doğan kültür harmonisi içerisinde görmeniz gereken en ilginç destinasyonlar şöyle:

Petronas İkiz Kuleleri

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Petronas İkiz Kuleleri, 1998 ve 2004 yılları arasında dünyanın en yüksek ikiz kuleleri olarak tanınıyordu. Kulelerin her birinde 76 adet asansör ve toplamda 32 bin cam vardır. 452 metre yüksekliğindeki kulenin 170 metre yüksekliğindeki 41 ve 42. katları arasında bulunan çelik köprü, eşsiz bir seyir keyfi sunuyor.

Petronas İkiz Kuleleri bünyesinde alışveriş merkezi, doğal bilimler müzesi, sanat galerisi ve senfoni orkestrası bulunmaktadır. Kuleyi uzaktan görmek isterseniz de 421 metre yüksekliğe sahip Menara Kuala Lumpur Kulesi en güzel Petronas manzarasını sunmaktadır.

Batu Mağarası

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Hinduların kutsal mekanı olan Batu Mağarası, dünyanın en büyük Hindu mağara tapınağı olarak biliniyor. 400 milyon yaşındaki dik kireç kayalıklarının içerisindeki mağaraya inşa edilen kompleks, 3 bölümden oluşuyor. Tapınağa ulaşmak için maymunların eşlik ettiği 270 basamağı tırmanmanız gerekiyor.

Dünyanın en büyük heykeli olan 42.7 metre yüksekliğindeki altın varaklarla süslenmiş Lord Murugan heykeli de tüm ihtişamıyla mağarada boy göstermektedir.

Langkawi Adası

Ülkenin kuzeydoğusundaki takımadaları olam Langkawi, yıl boyunca 32 derece sıcaklığıyla her mevsim milyonlarca turist ağırlıyor. Malezya’nın en turistik bölgelerinden bir olarak dikkat çeken ada, altın sarısı kumsalları ve berrak deniziyle kendine hayran bırakıyor. Cennetten bir köşeyi andıran adada uçsuz bucaksız sahillerden oksijen deposu yağmur ormanlarına her bir köşesinde huzur bulmak mümkün.

Toplam 104 takım adadan oluşan Langkawi’de yalnıza Langkawi ve Tuba adalarından yerleşim bulunuyor. Langkawi’de teleferikle zirveye çıkarken masmavi okyanusun ve yeşil ormanların oluşturduğu muazzam tabloyu tek bir karede görebilirsiniz. Adada tekne turuna katılabilir ve dalış da yapabilirsiniz

Kristal Cami

Kristal Camii, adından da anlaşılacağı gibi cam, metal ve kristal malzemelerin bolca kullanılmasıyla yapılmıştır. Modern İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan cami, Kuala Terengganu şehrinde bulunmaktadır. Yapımında kullanılan bazı malzemelerin Çin’den getirilmesi ve Çin mimarisi özellikleri taşıması nedeniyle başta Malezya halkının tepkileriyle karşılaşılsa da görkemli mimarisiyle ülkenin en zengin ve göz alıcı eseridir.

Akşamları nehir kenarında büründüğü manzarayla ışık saçan Kristal Camii, yalnızca mimaride modernlik anlayışıyla sınırlı kalmamıştır. Teknolojik bir alt yapıya sahip olması sayesinde cami, kablosuz internet üzerinden de hizmet vermektedir.

Cameron Highlands

Malezya’da zirveleri sisle, etekleri ise yemyeşil çay tarlalarıyla kaplı olan Cameron Highlands, nefes kesen manzaralarıyla tanınıyor. Başkent Kuala Lumpur’a 200 km uzaklıkta yer alan Cameron Highlands, ülkenin sıcak ve nemli havasından bunalanlar için bir kaçış noktası.

Bölge, çay tarlalarıyla meşhur olsa da çilek tarlaları da bir o kadar görülmeye değer. Ayrıca organik çilek satın yiyebilirsiniz.

3 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir