Kültür Evi’nde yüzyıllık eşyalar sergileniyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Poyra Köyü’nde yaşayan köylüler Kültür Evi kurdu. Birçok tarihi eşyanın bulunduğu evi görenler hayran kalıyor.

Köylüler, 15 yıldır topladıkları eski eşyaları bu evde sergiliyor. Eski eşyaları toplamaktaki amaçları açıklayan köylüler, dedelerinin ve ninelerinin eski yaşamlarını yeni nesillere aktarmak istediklerini söylüyor.

Köy Muhtarı Muharrem Poyraz, sergilenenler arasında o yıllarda günlük hayatta kullanılan eşyalar, tarım aletleri, kıyafet gibi çeşitli ürünlerin bulunduğunu ve bu eşyaların kültürel yönden çok değerli ve kıymetli olduğunu söyledi.

“Bizim için kıymetli ve hepsinin bir anısı var”

Poyraz, açıklamasında, “Burada müzemizin başlangıcımızda Fehmi Nilüfer arkadaşımız bundan 15 yıl önce bunları toplamaya başladı. Bunlar hep köyümüzde dedelerimizden ninelerimizden kalan onların kullandığı eşyalar. Şimdi yeni gençler tabii ki bunların genelini bilmiyor. Biz biliyoruz da gençler bunları görsün, bilsin diye bunları ziyan etmemek için böyle kültür evi gibi düşündük. Fakat burayı geliştireceğiz, daha güzel yapacağız inşallah. Köyümüzde müzemiz var diye gururla gösteriyoruz. Bizim için kıymetli ve hepsinin bir anısı var. Bu ürünleri günümüze kadar taşıdık. Bundan sonra yeni nesillere aktaracağız. Onlarda inşallah sonraki nesillere bunları taşıyacaklar. Bunları böyle unutturmayacağız, yaşatacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir