Küçük bir körfez yolculuğuna ne dersiniz? Halong Bay Körfezi

Gün doğumlarında ve gün batımlarında harika fotoğraflar yakalayacağınız Halog Bay Körfezi, Vietnam’ın en çok ziyaretçi çeken bölgesidir. UNESCO Dünya Doğa Mirası Listesinde bulunan Halong Körfezi, Vietnam’ın Ha Long kıyısında bulunan bir bölgedir. Nüfusu yaklaşık 250 bin kişi civarında olan körfez 1996 Ada’dan oluşmaktadır.

Körfezde bulunan adaların; Şehri koruyan ejderhanın sırtındaki çıkıntılar olduğuna inanılır. Ayrıca Vietnam halkı, Ülkeleri tekrar işgal edilirse ejderhanın  kendilerine yardım etmek için uyanacağına inanırlar.

Halong şehri daha yeni yeni turizm sektörüne açılmıştır. 435 tür bitki, 76 kuş türü, denizde ise 315 tür balık türüne ev sahipliği yapan Halong Körfezi, turizmden önce en önemli geçimi balıkçılık ve istiridye üretimiydi. Günümüzde turizm açısından öne çıkan dört tane köyü bulunmaktadır. Bunlar; Cua Van, Ba Hang, Cong Tau ve Vong Vieng.

350 milyon yıllık jeolojik evrimin sonucu olan Halong Bay Körfezi’ni ziyaret etmek için Kasım ile Nisan aylarını tercih etmelisiniz. Diğer aylarda fırtına veya sert rüzgar gezinizi olumsuz olarak etkiyebilmektedir.

Aynı zamanda Halong Körfezi’nde konaklama hava koşullarına göre değişmektedir. Fırtına olmadığı takdirde gemide konaklayabilirsiniz. Ama gemide konaklamaya uygun bir hava durumu yoksa otelde konaklayarak günübirlik tekne turu ile körfezi gezebilirsiniz.

Daracık adaların arasında kıvrılarak gezmek ayrı bir deneyim olsa gerek. Kıvrım Kıvrım gezdiğiniz Halong Körfezi zümrüt mücevherlerini andıran adacıklarıyla gizli bir hazine gibi keşfetmenizi bekliyor. Bazı adaların içinde bulunan mağara oluşumları ilginizi çekecek başka bir detay olabilir. Adaların tepesine çıktığınızda Halong Körfezi’ni yukarıdan seyrederek büyüleyici manzarasını ölümsüzleştirebilirsiniz.

Ağırlıklı olarak deniz mahsullerinden oluşan Halong Körfezi mutfağında balığın ve deniz ürünlerinin hepsine doyacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir