Koru Yaylası doğa tutkunlarını ağırlıyor

Kastamonu’da yer alan Koru Yaylası, büyüleyici doğası ve muhteşem manzarasıyla doğa tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

4 mevsimin aynı gün içerisinde yaşandığı ve flora çeşitliğinin üst seviyede olduğu Koru Yaylası’na gelenler doğa ile iç içe vakit geçirme ve yaylanın sunduğu güzellikler eşliğinde yürüyüş yapma şansını yakalıyorlar.

“İçerisinde bulundurduğu zenginlikler açısından yayla turizminde vazgeçilmez bir yer”

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, “Koru Kayası adında bir zirve bulunuyor. Bu zirveye çıkıldığında Karadeniz bir yanda, Taşköprü ilçesi bir yanda, zirvenin hakim olduğu birçok köy ve bölge görülmektedir. Irmaklar görülüyor, flora çeşitliği bölgede bulunuyor. Yaylada otlayan hayvanların ve insanların seslerini zirveye çıktığınız zaman rahatlıkla duyabiliyorsunuz. Bu da insana ayrı bir heves ve heyecan vermektedir” şeklinde ifade etti.

“Koru Yaylası’nda aynı günde 4 mevsimi adeta yaşıyorsunuz”

Haberal,“Koru Yaylası, bulunduğu konum itibariyle rotalama çalışması yapıldığında 4 mevsimi adeta yaşıyorsunuz. Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda yaşanan sis bulutunu bu yayla insana yaşatıyor. Koru kayasına çıkıldığında sis denizi bir anda açıldı, bir baktık Karadeniz’i gördük. O zirveden bin 900 rakımda denizi görmek bizleri mutlu etti, harika bir manzara ile karşılaştık.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir