Kolombiya Tarım Kültürü Ulusal Parkı’na yoğun ilgi

Kolombiya’nın Quimbya kentinde yer alan Kolombiya Tarım Kültürü Ulusal Parkı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kolombiya’nın en büyük milli parkı olan Kolombiya Tarım Kültürü Ulusal Parkı, 1989 yılında kurulmuş. Çevrenin korunmasına yardımcı olmak, farklı tarımsal faaliyetler ve aktiviteler yoluyla ziyaretçilerine köy yaşamı hakkında bilgi vermek ve eğitmek için faaliyete geçirilmiş.

Yemyeşil görüntüsüyle hayranlık uyandıran park, oluşturduğu tarımsal alan ve doğa aktiviteleriyle köy ve kırsal hayatın şehirlere olan katkısına dikkat çekiyor.

Ulusal park, 27 bin 800 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Kolombiya Tarım Kültürü Ulusal Parkı aynı zamanda tropikal nemli orman, savana ve nehirlerle kaplı Serrania de Chiribiqute dağları ve çevresindeki alçak arazileri de kapsıyor.

Böylesine muhteşem bir doğa içerisinde ziyaretçiler, hem gezintiye çıkıyor hem de tarımsal alan ile ilgili bilgi sahibi oluyor.

Aynı zamanda ziyaretçiler için gösteriler de sergileniyor. Hayvanların da dahil olduğu bu şenlikte, görsel şölen yaşanıyor diyebiliriz.

Parkın içerisinde çeşit çeşit bitki türleri, meyveler, ağaçlar yer alıyor. Hem canlı çeşitliliğinin devamını sağlamayı hem de tarımsal faaliyeti arttırmayı amaçlayan bu park, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların da yaşam alanını oluşturuyor.

Ziyaretçilerin gezintisini dolu dolu geçirdiği bu milli parkın içerisinde, ziyaretçilerin keyifli bir zaman geçirebilmeleri için her şey düşünülmüş.

Park içerisinde yapacağınız birçok aktivite bulunuyor. Bunlar; fotoğraf çekmek, tarımsal ürünleri incelemek, canlı türlerini beslemek ve kuş cıvıltıları arasında gezintiye çıkmak.  Kolombiya Tarım Kültürü Ulusal Parkı, doğaseverlerin vazgeçemediği alanlar içerisinde bulunuyor.

Eğer siz de farklı bir tarımsal kültürü görmek ve göz kamaştırıcı bir ormanın içerisine girmek isterseniz, Kolombiya Tarım Kültürü Ulusal Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

NASIL GİDİLİR?

Bu eşsiz parkı ziyaret etmek istiyorum ama nasıl gidebilirim? diye soracak olursanız, sizler için tarif edelim.

Kolombiya’da bulunan El Doroda Uluslararası Havalimanı’nı, Kolombiya şehir merkezinde yer alıyor. Havalimanı ile parkın arası araçla yaklaşık 6 buçuk saat sürüyor. Havaalanından bu parka gitmek için taksi kullanabilirsiniz veya araç kiralayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir