Kocaeli’nin 50 yıllık teleferik hayali gerçek oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kartepe’deki Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda hayata geçirdiği teleferik projesi, 50 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüşmesini sağladı.

Kentin uzun süredir gündemde olan ve birçok kişi tarafından hayal olarak görülen proje, İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü’nü aynı anda görebilecek bir teleferik hattı oluşturarak tamamlandı. Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiği ve şehre önemli bir katkı sağlayan bir girişim olarak dikkat çekiyor.

Kartepe Teleferiği, yerden 1421 metre yüksekliğe çıkan ve 9 bin 736 metre uzunluğunda çelik halatlarla desteklenen bir yapıya sahip. Derbent ile Kuzuyayla istasyonları arasında çalışan teleferik, yeşil ve mavinin tonları arasında keyifli bir yolculuk sunuyor. 10’ar kişilik 73 kabinin hizmet verdiği teleferik hattı, saatte 1500 kişi kapasitesiyle hızlı bir ulaşım imkanı sağlıyor.

Projenin dikkat çeken bir diğer özelliği ise Türkiye’deki en yüksek direğe sahip olması. Ağaçlara zarar vermemek için farklı yüksekliklerde 16 direğin kullanıldığı teleferik, Kartepe’nin turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacak.

Ayrıca Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda yapılan çalışmalarla birlikte bölgede piknik alanları, restoranlar, konaklama birimleri ve doğa sporları için tesislerin bulunacağı bir merkez oluşturulacak. Bu projeyle Kuzuyayla, temiz havası ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilere huzur dolu bir ortam sunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir