Kocaeli Kitap Fuarı 13. kez kapılarını açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Şehir ve Kitap” temasıyla düzenlenecek olan 13. Kocaeli Kitap Fuarı 7 Ekim’de başlıyor.

Türkiye’nin ziyaretçi sayısı ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi edebiyat, tarih, siyaset ve sanat dünyasının birbirinden önemli isimleriyle okurları buluşturacak.

Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında; 4 Ekim Çarşamba Kocaeli Üniversitesi’nde “Açık Havada Sinema Keyfi” ve 6 Ekim Cuma sabahı Cumhuriyet Bulvarı’nda “Ağaçlar Kitap Açıyor” etkinlikleri gerçekleştirilecek.

9 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak olan fuara; 390 yayınevi, 102 sivil toplum kuruluşu ve 450’den fazla yazar ve şairin katılması bekleniyor.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde 7-15 Ekim’de yapılacak fuarın tanıtım toplantısında, gelenekselleşen etkinliğin, sadece yayınevlerinin kitaplarını tanıttığı, yazarların imza günü gerçekleştirdiği klasik buluşmanın ötesine geçtiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çıkış noktamız, hızla artan şehirleşmenin gelecek 10 yılın ve ötesinin en temel meselelerinden biri olduğuydu. Tüm dünyada şehirleşme büyük hızla artıyor. 2050’da dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağı ve nüfusu 10 milyonu geçen mega kent sayısının 2-3 katına çıkacağı öngörülüyor. Bu büyük yer değiştirme, hepimizi şehir ve şehirli olmak kavramlarını yeniden düşünmeye zorluyor ve beraberinde onlarca soruyu da getiriyor. Bugün, şehirlerimizi son deprem afetinin de etkisiyle yapıların güvenliği üzerinden ele alıyoruz. Ama bireyler arasındaki toplumsal bağları, oluşan kültürel çeşitliliği, bir arada yaşama ve toplumsal uyum konularını göz ardı ediyoruz. Oysa göçler, afetler, ekonomik ve sosyal gelişmelerin etkisi şehirlerimizin, insanımızın, toplumumuzun kimliğini de değiştiriyor ve dönüştürüyor. İşte bu nedenle birbirinden değerli yazar, düşünce insanının rehberliğinde ve onlardan ilham alarak değişen, dönüşen şehri, insanı anlamak ve geleceği nasıl inşa edebileceğimizi konuşmak üzere 9 günlük düşünce yolculuğuna çıkacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir