Luxury resort beach in Punta Cana, Dominican Republic

Kışın yaz tatili yapabileceğiniz ülkeler

Kış mevsimi geldi çattı. Havalar gün geçtikçe soğuyor ve kar ülkenin çoğu bölgesini etkisi altına almaya başladı. Bereler, atkılar ve eldivenler takılmadan dışarıya çıkılamıyor. Bu durum kışı sevenleri bir hayli mutlu ediyor tabii. Ama bir de yaz tutkunları var. Onlar soğuktan hiç hoşlanmaz, havanın kapalı olması ruhlarını daraltır. Mont giymek, eldiven, atkı, bere takmak onlara adeta bir yük gibi gelir.

Yaz tutkunu gezgin, sıkı dur, sana çok güzel haberlerimiz var! Şu mevsimde biraz güneşlensen, turkuvaz sularda denize girsen ve egzotik kokteyllerden tatsan harika olmaz mı? Neyse ki ülkemiz kışı yaşarken, dünyada yazı yaşayan ülkeler var. Orta Doğu’nun mistik topraklarından tutun da Asya’nın tropikal iklimine kadar uzanan birçok bölge hala yazı yaşıyor.

Güzel haberi verdiğimize göre haydi gelin kışın yazı yaşayan ülkelere birlikte göz atalım…

TAYLAND

Asya’nın en güzel ülkelerinden biri olan Tayland, kasımdan mart ayına kadar yazı yaşıyor. Birbirinden güzel egzotik adalara sahip olan bu ülkede, kendinizi serin sulara bırakabilir ve doya doya güneşin tadını çıkartabilirsiniz.

Hava burada oldukça sıcak şimdiden uyaralım. Nem ve yüksek sıcaklık birleşince ortaya insanı bunaltan bir hava çıkıyor. Fakat lezzetli mi lezzetli tropikal meyveler, içinizi serinletmeye yeter!

Sokak lezzetleriyle ünlü Tayland, ekşi, acı, tatlı yemekleriyle ziyaretçilerine farklı tatlar sunuyor. Bizim mutfağımıza uzak olan bu lezzetler, ilk başta midenizi rahatsız edebilir fakat Tayland’a kadar gitmişken sokak lezzetlerini denemeden dönmeyin.

Tayland’ta konaklama ve yeme-içme seçenekleri ucuz olduğundan dolayı bölgenin en çok turist çeken ülkeleri arasında yer alıyor.

Tayland

DOMİNİK CUMHURİYETİ

Ülkemizde Survivor yarışmasıyla adını sık sık duyduğumuz Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’in en gözde ülkelerinden. Bu ülke sanki “tropik” kelimesinin de sözlükteki karşılığı gibi.

Avrupa’dan, Asya’dan, Amerika’dan birçok turist ülkeye akın ediyor. Turkuvaz denizi, harika kumsallarıyla adeta ziyaretçilerini büyülüyor. Palmiye ağaçlarıyla çevrili olan bu cennet gibi ülkeyi kim görmek istemez ki…

Size bir de güzel haber verelim; Dominik Cumhuriyeti Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

Dominik Cumhuriyeti

KÜBA

1950’lerin Amerikan arabaları, tarihi caddeleri ve sokakları, rengarenk insanları ve bembeyaz kumlu sahilleri ile Küba son zamanların en popüler ülkeler arasında.

Orijinalliğini koruyan bir Küba, hem tatil hem de kültür turu yapmak isteyenler için en ideal ülke. Sokaklarında müzik yapanların ve dans edenlerin eksik olmadığı ülke,  UNESCO’ya göre tüm dünyadan insanların hayatları boyunca en çok görmek istedikleri yer.

Bankaların olmadığı, kredi kartlarının kullanılmadığı farklı bir dünya sizi bekliyor…

Küba

DUBAİ

Evet, sonunda yakın diyebileceğimiz bir lokasyona  geldik. Türkiye kışı yaşarken yaz olan noktalardan birisi de Dubai. Şatafatın ve lüksün adeta merkezi haline gelen Dubai’de her sokakta ve caddede bunu canlı canlı görebilirsiniz. Birbirinden lüks olan oteller en az 3 yıldan başlayıp, 7 yıldıza kadar yükseliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten birisi olan Dubai, aslında küçük bir bölgeyi kapsıyor. Ama yatırımları o kadar doğru bir şekilde yapmışlar ki, adeta bölgenin turzim merkezi haline gelmiş durumda.

Estetik camileri, turkuaza çalan denizi, gün batımıyla ünlü çölleri ve harika safarileriyle muhteşem bir tatil rotası.

Dubai

UMMAN

Arap Yarımadası’nın güneydoğu köşesinde olan Umman, volkanik patlamalar sonucu oluşmuş bir ülke. “Ateşin annesi” anlamına geliyor.

Bu kadim topraklar; çöllere, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarına ve devasa baobab ağaçlarına ev sahipliği yapıyor. Arap Yarımadası’nın modern yüzünü ve geleneksel ruhunu hissetmek istiyorsan burası tam size göre.

Saraylar, müzeler, kaleler, çarşılar başkent Maskat’ın her yerinde. Bu yerlerin haricinde muhteşem bir mimariye sahip Kraliyet Opera Binası var.

Umman
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir