Kış mevsiminde gidebileceğiniz 6 rota

Ülkemizde bulunan tarihi ve doğal güzellikler dilden dile dolaşıyor. Her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen çeşit çeşit tatil rotaları bulunuyor. Kış mevsiminde de tatilini doya doya geçirmek isteyenler, soluğu Türkiye’de alıyor. Böylesine muhteşem güzelliklere sahip olan ve kış tatili deyince akla gelen birçok bölge ülkemizde bulunuyor.

Gölleriyle, tarihi mekanları ve yapıtlarıyla, doğal güzellikleriyle kış mevsiminde de yerli ve yabancı binlerce insan ülkemize geliyor. Kış tatilini sadece kayak olarak algılamayın ve bizimle beraber en önemli kış tatili rotalarını keşfedin.

Kış tatilini dolu dolu geçirmek ister misiniz? Kim istemez ki…

SAPANCA GÖLÜ

Sakarya ili sınırlarında yer alan Sapanca Gölü, her mevsim ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunuyor. Kış mevsiminde de tatilini göl manzarasıyla geçirmek isteyenler, Sapanca’ya akın ediyor. Karla kaplı ağaçları ve gölü büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor.  

Sapanca Gölü’nü gelen ziyaretçileri birçok aktivite bekliyor. Göl kenarında yürüyüş, kartopu savaşı, mangal ve barbekü bunlardan sadece birkaçı.

Çevresinde bulunan butik oteller, beş yıldızlı lüks konaklama yerleri ve bungalovlar ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Eğer siz ben tamamen doğayla iç içe olmak istiyorum derseniz de, kamp çadırınızı alıp konaklayabilirsiniz.

Otellerin sunduğu birçok imkan da bulunuyor. Otellerde yer alan şömine karşısında ailece vakit geçirebilir, sımsıcak ortamda kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Kapalı havuzların da yer aldığı otellerde, SPA hizmetleri de yer alıyor.  Ben bedenimi ve ruhumu dinlendirmek istiyorum da derseniz masaj da yaptırabilirsiniz.

Ayrıca Sapanca köy kahvaltılarıyla da iştahları kabartıyor. Göl çevresindeki restoranlarda enfes bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Sapanca Gölü, hem doğayla baş başa kalacağınız hem de muhteşem manzaralara şahit olacağınız yerler arasında.

Çam ağaçlarının bembeyaz karlarla örtülü halinin göle yansımasını gözünüzde canlandırın. Harika değil mi?

Peki sevdiklerinizle karlarla kaplı orman içinde mangal yaptığınızı düşünün. Çok güzel olmaz mıydı?

Cevabınız evet ise, kış tatilini ben burada geçirmeliyim deyin ve Sapanca Gölü’nü rotanıza ekleyin.

PAMUKKALE

Şimdi sizi Ege Bölgesi’ne sürükleyeceğiz. Denizli’ye 22 kilometre uzaklığındaki Pamukkale, ülkemizin beyaz cennetini oluşturuyor. Masal diyarını andıran ve ziyaretçilerini adeta bulutların üzerine çıkartan Pamukkale Travertenleri.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale Travertenleri, turizm açısından önemli bir değere sahip. Bölgeyi ziyaret eden turistler bu pamuk görümündeki doğal güzelliği gördüğünde şaşkınlıktan küçük dilini yutuyor.

Her görenin hayran kaldığı Pamukkale’ye turkuaz rengini veren su,  yer altı su kaynaklarımızın ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni bu suyun termal su olması ve birçok mineral içermesi.

Sağlık turizm açısından da önemli olan Pamukkale, termal suyuyla da şifa dağıtıyor. Her yıl binlerce turist ağırlayan Pamukkale de konaklayabileceğiz birçok termal otel bulunuyor. Bu otellerde termal sularından faydalanabilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri kış mevsiminde de termal suyuyla ısıtıyor. Ziyaret ettiğinizde asla üşümeyeceksiniz, aksine şifa bulacaksınız.  Eğer Pamukkale’yi ben yukarıdan görmek istiyorum derseniz, balon turu da bulunuyor. Bu turla göz kamaştırıcı bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

AYDER YAYLASI

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, yayla turizminin yapıldığı en önemli merkezler arasında yer alıyor. Her yıl Ocak ayında düzenlenen ‘Ayder Kış Festivali’ binlerce kişiyi ağırlıyor. Ziyaretçiler bu festivalde keyifli vakit geçiriyor. Eğer sizler de kış tatilinizi bu festivale denk getirirseniz, sizden mutlusu yok.

Ayder Yaylası, ladin ve kayın ağaçlarının arasında yer alıyor. Kış mevsiminde bu ağaçlar bembeyaz karla örtülüyor ve cezbedici güzelliğe bürünüyor. Konaklamalı bir tatil yapmak istiyorsanız, Ayder’de bungalovlar, yayla evleri, pansiyonlar ve oteller bulunuyor. Genellikle ziyaretçiler bungalovlarda kalmayı tercih ediyor.

Her bütçeye uygun konaklamanın yer aldığı Ayder’de, huzuru bulacaksınız.

Konaklayan misafirleri Ayder Yaylası manzarası bekliyor. Doğaseverlerin ve dağcıların uğrak noktası olan Ayder Yaylası’nda gezilecek yerler atasında şelalelerde var. Bu şelaleler kış mevsiminde de görümüyle dikkat çekiyor. Gürül gürül akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalesi’ni ziyaret emtmeden Ayder’den ayrılmayın derim.

Ben kış tatilimi ormanın içinde, yayla manzarası eşliğinde geçirmek istiyorum diyorsanız, Ayder’i tavsiye ediyorum.

KAPADOKYA

Nevşehir ilinde yer alan Kapadokya Bölgesi, 60 milyon yıllık tarihiyle, günümüze kadar gelmiş. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya oluşumuyla da dikkat çekiyor. Kapadokya; Erciyes, Hasan Dağı, Güllü Dağı’nın püskürttüğü lavlardan bu görünüme sahip olmuş.

Günümüzde birçok ziyaretçisi bulunan Kapadokya, kış mevsiminde de vazgeçilmezler arasında. Eşsiz doğal güzellikleriyle, tarihiyle ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Aynı zamanda Kapadokya Bölgesi’nde bulunan rengarenk sıcak hava balonları da, Kapadokya ile sembolize olmuş. Bölgede havalanan bu balonlar, gökyüzünde harika manzaralar oluşturuyor.

Ziyaret ettiğinizde masalsı bir yolculuğa çıkacağınızı söylemek isterim. Kış tatili için tercih edilen Kapadokya’da yöreye özgü olan mağara evlerde konaklayabilirsiniz. Yok ben mağarada konaklamak istemem derseniz de, birçok butik oteller, 5 yıldızlı oteller, pansiyonlar da bölgede bulunuyor.

Kapadokya’ya geldiğinizde gün doğmadan önce uyanın ve gün doğumu manzarasıyla bütünleşmiş, sıcak hava balonlarının gökyüzündeki süzülüşünü izleyin. Bu güzellik karşısında nutkunuz tutulacak. Hem doğasever hem de tarih meraklısıysanız, kış tatil rotanızı Kapadokya’ya çevirin.

ABANT

Bolu’nun en önemli turizm merkezlerinden biri olan Abant Gölü Milli Parkı, her mevsimde muhteşem manzaralar oluşturuyor. Kış mevsiminde beyaz bir örtüyle kaplanan Abant, kesinlikle kışın gidilecek yerler arasında bulunuyor.

Doğaseverlerin uğrak noktası olan Abant Gölü Milli Parkı’nın içerisinde 127 hektar alanı kapsayan göl yer alıyor. Kış mevsimde beyaza bürünen çam ağaçlarının görüntüsü göle yansıyor.

Yılın her ayı ayrı bir güzelliğe sahip olan Abant Gölü’nde, kışın yapacağınız birçok aktivite bulunuyor. Bunlar; Abant Tabiat Parkı girişinde ücretsiz ziyaretçi tanıtım merkezini gezmek, doğa yürüyüşüne çıkmak, yürüyüş yapmak ve kartopu oynayarak eğlenceli zaman geçirmek.

Kış tatilinizi kayak merkezinde değil de, böylesine göl manzaralı tabiat parkında geçirmek isterseniz Abant Gölü’nü tercih edebilirsiniz. Çam ağaçlarının olduğu ormanlar arasında konumlandırılmış birçok konaklama alanı bulunuyor. 2 yıldızlı oteller, 5 yıldızlı oteller, bungalovlar kısacası her bütçeye uygun konaklama alanları yer alıyor.

Gölün çevresinde bulunan banklarda kahvenizi yudumlayıp, doğayla baş başa kalmak istemez misiniz? Kim istemez ki…

Dört mevsim yerli ve yabancı binlerce kişinin akınına uğrayan Abant Gölü, içerisinde bulundurduğu bitki çeşitliliğiyle ve canlı türüyle de yaşam alanını oluşturuyor.

Kış tatilinizde Abant Gölü Milli Parkı’nı da tercih edebilirsiniz.

SAFRANBOLU

Karabük ilinin tarihi ve kültürel şehri Safranbolu… Klasik Osmanlı kent mimarisine sahip evleriyle ön plana çıkan Safranbolu, kış mevsiminde de tercih ediliyor. Tarihi evlerinin ve taş sokaklarının beyaza bürünmüş hali ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Önemli bir tarihe ev sahipliği yapan şehirde, birçok mimari yapı bulunuyor. Geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış bu yapıtlar, bizim tarihi bir mirasımız.

Kış tatilini ham tarihle iç içe geçirmek isteyenler hem de doğanın içinde gezintiye çıkmak isteyenler için Safranbolu en uygun yer.

Safranbolu’da bulunan; Hıdırlık Tepesi, Safranbolu Eski Çarşı, Kristal Cam Teras, Saat Kulesi, Kahve Müzesi, Kaymakamlar Müzesi ve birçok tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Safranbolu’da atacağınız her adım adeta tarih kokuyor. Kış tatilinizde bu atmosferi hissedeceksiniz. Bu güzelliklerle dolu Safranbolu’yu ziyaret ettiğinizde, tarihi konak otellerinde konaklamanızı tavsiye ederim.

Aynı zamanda içerisine bulunan otellerde ve pansiyonlarda da konaklayabilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiş olan bu şirin beldeyi, kış mevsiminde ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir