Kırşehir’in müzeleri ilgi topluyor: Her biri ayrı konspette!

Kırşehir’de yer alan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan farklı konseptteki müzeler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Kentte bulunan Kırşehir Müzesi ve Ahilik Müzesi ile Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. 8 ay önce açılan Ahilik Müzesi’nde 612 eser, Kırşehir Müzesi’nde 2500’den fazla arkeolojik ve etnografik eser ile 6 bin 500’e yakın sikke bulunuyor.

Kaman ilçesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’nin Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin kesişme noktası olduğunu, farklı medeniyetler ve zaman katmanlarından eserler ihtiva ettiğini belirten Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “Orası da Türkiye’de çok farklı bir içeriğe sahip. Yanı başındaki Japon Bahçesi ise Japonya dışındaki en büyük Japon bahçesi olarak biliniyor. Burası Japon hükümetinin yakın ilgisine de mahzar oluyor. Yerli ve yabancı turistlerimiz sık sık ziyaret ediyor.” dedi.

Üç müzenin farklı içerikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çektiğini anlatan Buhara, şunları kaydetti:

“Ahilik Müzesi’ni açıldığı günden bu yana 8 ayda 95 bin kişi ziyaret etti. Yoğun ilgi ile karşılaştı, biz de bundan çok memnunuz. Kırşehir Müzesi’ni 2023 yılı başından bugüne 15 binden fazla kişi ziyaret etti. Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi’ni ise 2023 yılından bu yana 115 bin kişi ziyaret etmiş durumda. Kırşehir’in tanıtımı, Anadolu’nun kadim değerlerinin gelecek nesillere aktarılması, yabancı turistlere gösterilmesi anlamında çalışmaları yılmadan, usanmadan devam ettireceğiz. İnşallah Kırşehir bu anlamda önemli lokasyonlardan biri haline gelecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir