Kırk yıllık hatır bu müzede yad ediliyor!

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi’nde kurulan yaklaşık 5 bin fincanın sergilendiği “Kahve Fincanı Müzesi” 4 ayda 20 bin kişiyi ağırladı

Elazığ’da kurulan Kahve Fincanı Müzesi’ni ziyaret edenler, tarihi eser niteliği taşıyanlar ile ülkenin farklı bölgelerinden getirilen 5 bin fincanı görme şansını yakalıyor.

“Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” sözüne uygun olarak, bağışçıların bakır levhalara yazılan isimleri fincanlara iliştiriliyor

“Dünyada böyle bir müzenin olmadığını gördük”

ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, “Fincan sayısı yaklaşık 5 bini buldu. Bu fincanların çoğu tarihi eser sayabileceğimiz en az 100 ile 150 yıllık. Hatta 300 yıllık bir fincanımız da var. Türkiye’de kahve fincanı adına açılmış tek müze. Hatta dünya çapında da bir araştırma yaptık ve böyle bir müzenin olmadığını gördük.” dedi.

“Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyoruz”

Müzede çok değerli fincanların olduğunu, getirilen fincanları kategorize etmek için bir uzman davet ettiklerini dile getiren Bulut, şunları kaydetti:

“Müzemiz çok büyük ilgi gördü. 4 ayda 20 bin insana bu müzeyi gezdirebildik. Kültür turlarına katılan ziyaretçiler de gelmeye başladı. Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeyi hedefliyoruz. Şu an müracaat aşamasındayız. Dünyanın tek “Kahve Fincanı Müzesi” olarak literatüre girmeye de çalışacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir