Kelebek Bahçesi, Şeb-i Arus için süslendi

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için 30 bin kelebek ile süslendi

Ortalama 10 bin kelebeği bünyesinde barındıran Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Şeb-i Arus etkinlikleri için 30 bin kelebek ile ziyaretçilerini bekliyor.

“Şeb-i Arus” etkinlikleri için Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde çalışmalar tamamlandı

7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan anma törenleri dolayısıyla normalde 10 bin civarında olan kelebek sayısı 30 bine çıkarıldı.

Tropikal Kelebek Bahçesi Başbiyoloğu Turgut Tuş, “Türler çok fazla değişiklik göstermiyor ancak sayılar azalıp çoğalıyor. Özellikle Şebiarus etkinlikleri gerçekleştirilirken kelebek sayımızı normal zamanların çok daha üstü olan 30 bine çıkardık. Kelebek bahçesinin ziyaretçi sayısı özellikle ‘Şebiarus’ dönemlerinde çok artıyor. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde yapılan çalışmanın sebebi normalin üzerinde bir ziyaretçiye ev sahipliği yapmamızdır.” dedi.

“Şeb-i Arus’ta özellikle İranlı ziyaretçiler geliyor”

Tuş, “Bütün kelebekler, 30 bini birden aynı anda uçmuyor. Bazen beklentiler bu yönde olabiliyor. Bazı kelebekler meyvelerin üzerinde, bazıları çiçeklerin üzerinde besleniyor olacak. Birçoğunu kayaların üzerinde hatta yaprakların altında görme ihtimaliniz var. Ziyaretçilerimizden sadece uçan kelebeklere odaklanmalarını değil tüm bu ekosistemi incelemelerini bekliyoruz. Bazen de kelebekler dinlenmek için yere konabiliyor. Bu konuda da ziyaretçilerimizi dikkat etmeleri için uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir