Kayseri’deki hayvanat bahçesinde rengarenk papağanlara özenle bakılıyor

Anadolu Harikalar Diyarı’nda faaliyet gösteren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde 60 papağan için özel cihazlar kullanılarak tropikal iklim koşulları sağlanıyor.

Bu büyük hayvanat bahçesi, 153 farklı türde ve 1600’e yakın hayvana ev sahipliği yapıyor. Renkli tüyleri ve dikkat çekici gagalarıyla öne çıkan papağanlar, ziyaretçilerin ilgisini en çok çeken canlılar arasında bulunuyor.

Papağanlar, yazlık ve kışlık bölümlerde görevliler tarafından özenle bakılıyor. Kuş evinde, alttan ısıtma sistemi ve özel nem-sıcaklık cihazlarıyla tropikal iklim ortamı oluşturuluyor.

Hayvanat bahçesi müdürü Kaan Erkekoğlu, özellikle tropikal kuşlar için uygun şartları sağlamaya önem verdiklerini belirtti.

Kış aylarında, papağanların konakladığı bölüme özel bir özen gösterildiğini vurgulayan Erkekoğlu, “Kuş evimizde 8 farklı türden toplam 60 papağanımız bulunmakta.

Uyum sağlamaları için ısıtma sistemi, nem kontrolü ve özel ışıklandırma kullanıyoruz. Ayrıca, kış aylarında beslenmelerine dikkat ederek ek gıda ve vitamin desteği sağlıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir